O anlatırken inanmasak da çalan telefonlardan kulaklarımıza yansıyan sesler bizleri adeta dehşete düşürmüştü.
Hem o kadar ahım şahım olmayan pozisyonlar için bile bu kadar ciddi bir baskının ortaya konması hem de karşımızdaki bürokratın yaşadığı bu durum bizi gelecek adına kaygılandırıp üzmüştü.
Bugünlerin en çok tartışılan konusu olan “Elazığ’a atanan Elazığlı olmayan bürokratlar” şeklindeki gündemi takip ederken işte yukarıda bahsettiğimiz bu konuları hatırlayıp derdimize dert kattık.
Daha sonra Fırat Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın yaptığı paylaşımla Sayın Cumhurbaşkanımızın ne kadar doğru kararlar verdiğini de bir kez daha somut bir şekilde görmüş olduk.
Rektör Prof. Dr. Göktaş, üniversiteye alımı yapılacak personellerle ilgili olarak şu mesajı paylaştı:
“Üniversitemize 198 destek personeli alınacağı ilanı yayınlanmıştır. Dikkat edilirse sadece KPSS puanına göre alım yapılacaktır. 
KPSS puanları ise ÖSYM’den otomatik çekilmektedir.
Kural çok açık ve net!
Hayırlı olmasını diliyorum.”
Bizler çok iyi biliyoruz ki Sayın Prof. Dr. Göktaş, bu mesajı kimseyi kırmak, incitmek ya da zan altında bırakmak için değil, haktan, adaletten ve liyakatten yana olduğu için paylaştı. Buradaki amaç bir tepki koymak değil, bir gerçeği hatırlatmaktı.
Bazen göz önünde duran çok basit bir kuralı, tekrar tekrar hatırlatmak gerekli ve güzeldir.
Sonuç olarak bizler artık bazen Türkiye’de çok önemli ve üst düzey makamlarda görev alan Elazığlı hemşehrilerimizi görüyor ve gururlanıyoruz, bazen de Elazığ’daki bazı makamlarda Elazığlı isimlerin olmamasına seviniyoruz.
Hakkın, hakikatin, adaletin ve liyakatin halis olduğu bir Türkiye özlemini ise yüreğimizin baş köşesinde her daim taşıyoruz.