31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında ilk günden itibaren sahada Elazığ’ı gezen, vatandaşların taleplerini dinleyerek destek isteyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Ömer Serdar, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanı Hasan Çalışkan ve AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm ve parti teşkilatı ile birlikte, Hicret Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. 
HİCRET MAHALLESİ, BAŞKANI İLE GURUR DUYUYOR
Gittiği her mahallede sevgi ile karşılanan Başkan Şerifoğulları, Hicret Mahallesi’nde de yoğun ilgi ve coşku ile karşılandı. Önemli bir katılımın sağlandığı programı mahalle sakinleri adeta mitinge çevirirken, Başkan Şerifoğulları’nı meşaleler ve konfetilerle karşılayarak, “Elazığ seninle gurur duyuyor.” sloganları attı.
MKYK ÜYESİ AV. SERDAR; “BİZ, BAŞKANIMIZA VE ADAYIMIZA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ”
Programda konuşan AK parti MKYK Üyesi Av. Ömer Serdar; “Hicret Mahallesi bu akşam bizleri mutlu etti. Bu heyecan, coşku ve katılımınızla seçime renk kattınız. Sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz. AK Parti kadroları olarak biz, hep sizlerle yol yürüdük. AK Parti bir belediyecilik hikayesidir. 1994 yılında İstanbul’un çaresiz olduğu yıllarda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve gelmesiyle birlikte Türkiye bir belediyecilik örneği gördü ve bu Türkiye’nin her tarafına yayıldı. Şimdi ise yeni bir seçime gideceğiz. Bu seçimlerde mahallenin kararı önemli. 31 Mart’ta vereceğiniz karar şehrin kaderini de belirleyecek. Elazığ depreminin hemen ardından devletimiz, Elazığ’a gelerek şehrin ihyasına başladı. Belediye Başkanımızın koordinesinde 30 bin konut yapıldı. Altyapı hizmetleri yine belediyemiz tarafından yapıldı. 2019 seçimlerinde Şahin Başkanımız ilk göreve geldiğinde bazı taahhütlerde bulundu. Bu taahhütlerin %90’ından fazlasının gerçekleştiğini görüyoruz. İşte hizmet budur, işte Belediye Başkanlığı budur. Biz, Başkanımıza ve adayımıza sonuna kadar güveniyoruz ve arkasındayız. Seçimi alacağına dair de zerre kuşkumuz yok. Çünkü Hicret Mahallesi bugün bunu gösterdi.” dedi. 
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI; “HİCRET MAHALLESİ’NİN HER SOKAĞINDA, CADDESİNDE AYAK İZİMİZ VAR”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da; “Yine mahalle buluşmamızı mitinge çevirdiniz. Salonda olduğu kadar salon dışında da Hicret Mahallesi sakinleri bizleri yalnız bırakmadı, çok teşekkür ediyorum. Hicret Mahallesi’nin her sokağında caddesinde ayak izimiz var. Bizim Kırkgözelerde, Gümüşkavak’ta, Hilalkent’te ve şehrimizin her bölgesinde eser ve yatırımlarımız var. Şehrimizin her bölgesinde olduğu gibi Hicret Mahallesi’ne yaptığımız yatırımların huzuru ve gururuyla karşınızdayız. AK Parti’de siyaset yapan her bir kişinin tek bir misyonu var o da millete hizmet etmek ve hizmetkar olmaktır. AK Parti ülke yönetiminde olduğu gibi yerel yönetimlerde de devrim yapan bir partidir. Yerel yönetimlerdeki dev dönüşüm, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile başlamıştır. 2004 yılından itibaren de Türkiye’nin büyük bir bölümü AK Belediyecilikle tanışmıştır. AK Parti yerel yönetimlerde birçok ilke imza atmıştır. Bizler de bu partinin bir neferi olarak göreve başladığımız günden itibaren sevdalısı olduğumuz aziz şehrimizin her mahallesine, sokağına, caddesine hizmet edebilmenin gayreti içerisinde olduk. Her zaman tek bir düşüncemiz oldu, o da sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmekti.” diye konuştu. 
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI; “HİCRET MAHALLEMİZE, ÖNEMLİ YATIRIMLARIMIZ OLDU”
Başkan Şerifoğulları; “Bizler, göreve başlar başlamaz projelerimizi hayata geçirebilmek için çalışmaya başlamışken, 2020 yılında Elazığ depremini yaşadık. Depremin yaralarını sarabilmek adına Cumhurbaşkanımızın talimatları ile görevimize başladık. Şehrimizin 3 bölgesinde rezerv alanlar oluşturup afet konutları yaptık. Bunun yanında şehrimizi kentsel dönüşüm ile depreme daha dayanıklı bir şehir haline getirdik. Abdullahpaşa, Sürsürü, Mustafapaşa, Rüstempaşa, Kesrik Mahallelerinde kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Hicret Mahallemizi de unutmadık. Hicret Mahallemizde 188 konutun yapımını gerçekleştirdik. Şimdi sizler bu konutlarda huzurlu bir şekilde hayatlarınızı idame ettiriyorsunuz. Yine sizlere verdiğimiz sözler kapsamında şehrimizin köhneyen, eskiyen Şehirler Arası Otobüs Terminali'ni yeri yerinde, Güney Çevre Yolu'nda, Hicret Mahallesi sınırları içerisinde inşa ettik. Bu yatırımımız hem mahallemize hem de Elazığ’a değer kazandırdı. Şehrimizin en güzel yolunu bu mahallemize kazandırdık. 2023 yılında yaşadığımız 6 Şubat Depremleri'nin ardından Bakanlarımızdan talep ettiğimiz 900 TOKİ konutunu Hicret-Aksaray Mahalleleri sınırları içerisinde yapıyoruz. Bizler 5 yıl boyunca samimiyet, gayret ve tevazu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 31 Mart akşamına kadar sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacağız. Yeni dönem için çok güzel projeler hazırlıyoruz. Bizleri aziz şehrimizin Şehrül Emin makamına yeniden layık görürseniz bizler her daim koşacağız, her daim hizmet getireceğiz. Bize güvenenleri asla mahcup etmeyeceğiz.” İfadesinde bulundu.
MİLLETVEKİLİ PROF. DR. KELEŞ; “ŞAHİN BAŞKANIMIZ, ZOR DÖNEMLERDE ÇOK KIYMETLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİ”
AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş; “Şahin Başkanımız, zor dönemlerde çok kıymetli çalışmalar gerçekleştirdi. Yaşadığımız deprem afetleri ve pandemi sürecinde yapılan bu hizmetleri takdir etmek gerekir. AK Parti, hizmet ve eser siyasetidir. Yaparsa, AK Parti yapar. Bizler de Elazığ’a neler yapılır noktasında önemli gayretlerde bulunduk. Sizlerden Başkanımıza destek istiyoruz. Biz, sizlerle varız.” dedi.
MUHTAR GÜLBASAN; “BAŞKANIMIZ, BİZLERE VERDİĞİ SÖZÜN TAMAMINI YERİNE GETİRDİ”
Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan ise; “Elazığ Belediye Başkanımıza ilk günden itibaren destek vermeye devam ediyoruz. Kendileri bizlere verdiği sözün tamamını yerine getirdi. Otobüs terminali mahallemizin çehresini değiştirdi.” dedi.
MERKEZ İLÇE BAŞKANI ÇALIŞKAN; “BAŞKANIMIZ, HİCRET MAHALLESİ'NE GÜZEL HİZMETLERDE BULUNDU”
AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanı Hasan Çalışkan; “Hicret Mahallesi çok heyecanlı ve çok coşkulu. Bu coşku ve heyecan inşallah 31 Mart’ta güzel bir seçim sonucu almamızı sağlayacaktır. Başkanımız da mahallemize çok güzel hizmetlerde bulundu, kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.
KADIN KOLLARI BAŞKANI TÜVER; “BAŞKANIMIZIN TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMESİNİN GURURUNU YAŞADIK”
AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver; “Biz, sadece seçimden seçime vatandaşlarımızla bir araya gelen ve seçimden sonra vaatlerini unutan bir parti olmadık. Biz, Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın verdiği taahhütleri yerine getirmesinin verdiği gururu yaşayarak sahaya indik. Hane ziyaretlerimizi yaparken AK Parti ve gerçek belediyeciliği anlatmaya devam edeceğiz.” dedi.
GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI KÜRÜM; “BAŞKANIMIZ, ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATTI”
AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm; “Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları, Hicret Mahallesi için önemli yatırımlara imza attı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ben sizlerden bir söz almak istiyorum. Kıymetli Hicretliler; 31 Mart akşamı Şahin Şerifoğulları’nı yeniden Belediye Başkanı seçmeye var mıyız? Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, YOĞUN PROGRAMLARINA DEVAM ETTİ
Başkan Şerifoğulları, gün içerisinde ziyaretlerine devam etti. İlk olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz ve kurum çalışanları ile bir araya gelen Şerifoğulları, daha sonra Sanayi Mahallesi'ndeki Cemil Efendi Külliyesi'nde vatandaşlarla buluştu. Kur'an Kursu'ndaki öğrencilerle sohbet eden Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ile birlikte, Ali Rıza Septioğlu Bulvarı’nda faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti, vatandaşlarla buluştu. Önceki dönem Kovancılar Belediye Başkanlarından merhum Halis Ulucan’ın ailesini de ziyaret eden AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şerifoğulları, Yol-İş 1 Nolu Sendikası Elazığ Şubesi Genel Sekreteri Bayram Bahçeci’nin oğlu Muaz Eymen’in 6. yaş gününü kutladı. 
YEREL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI GÖRÜŞÜLDÜ
Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ziyarette, Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlığında Elazığ’ın pilot il olması nedeniyle yapılacak olan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Öte yandan İklim Değişikliği Eylem Planlarına ilişkin kılavuzları anlatmaya yönelik Elazığ’da eğitimlerin ve çalıştayların düzenlenmesi, ilgili sektör uzmanları ve proje ekibi tarafından YİDEP kapsamında Elazığ özelinde uyum ve azaltım sektörlerinin belirlenerek, bu sektörlere yönelik eylemlerin oluşturulması kararlaştırıldı. 
Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Şerifoğulları, içme suyu ve yağmur suyu ile ilgili yatırımlardan bahsederek, kayıp kaçak su oranlarını yüzde 10’lara kadar düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti.