Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerinden birini gerçekleştirmek için artık gün sayıyor. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek seçimler için listeler de artık netleşmeye başladı. Bu doğrultuda 9 Nisan YSK’ya listelerin son teslim tarihi…

AK PARTİ’DE BÜYÜK HEYECAN

Hiç şüphesiz Elazığ’da en fazla merak edilen konu ise Ak Parti’nin nasıl bir liste hazırlayacağı konusu… Bu durumla ilgili uzun bir süredir verilen “yeniz yüzler ve kamuoyunun beklentisini karşılanacağı” şeklindeki mesajlar ise heyecanı arttırmış durumda. Bu heyecan yalnızca kamuoyunda değil aday adayları arasında da yaşanıyor. Öyle ki siyasete girmek için gün sayan genç ve dinamik isimler şehre hizmet etmek adına heyecanla listelerin açıklanmasını bekliyor.

İLK ADIM MHP’DEN

Listelerin son teslim tarihi 9 Nisan ancak MHP bu tarihi beklemeden ilk adımı attı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın listeleri “7 Nisan’da YSK’ya teslim edeceğiz ve öncesinden duyuracağız” açıklamasının ardından merakla beklenen listeler kamuoyu ile paylaşıldı.

ELAZIĞ’DA GENÇ VE YENİ YÜZLER

Açıklanan MHP Listesi’nde birinci sıra olarak Semih Işıkver yer aldı. Semih Işıkver’ın liderlik ettiği listede Oğuzhan Demir gibi genç ve Yunus Genç gibi yeni isimler de yer alıyor. MHP listesiyle ilgili en fazla merak edilen konular ise Prof. Dr. Bilal Çoban’ın listeye girip giremeyeceği konusuydu. Ve açıklanan listede Prof. Dr. Çoban yer almadı. Bu durumun Elazığ siyasetine nasıl yansıyacağı da önümüzdeki günlerde belli olacak.

CHP’DE EROL FARKI

Listelerle çok fazla ilgilenmeyen ve seçim çalışmasını aslında ilk seçildiği gün yeniden başlatan isim ise Gürsel Erol… Her ne kadar CHP’nin listesi açıklanmamış olsa da Erol’un liste bir olacağı zaten kesin gibi. Merak edilen konu ise ikinci sırada kimin olacağı. Öyle ki Millet İttifakı’nın Elazığ’da ortak bir liste yapması da mümkün. Böyle bir durum gerçekleşirse ikinci sıranın kim olacağı daha büyük merak konusu oluyor. Ancak CHP’nin ittifak dahilinde bile olsa 2 milletvekili çıkarması şu anda çok da mümkün görünmüyor.

EN HAYIRLISI NE OLUR?

Hazır konu listeyken biz de bu haftaki analizimizi hayırlı bir temenniyle bitirelim.

•             Son 5 yılda (yaklaşık) yaşanan siyasi gelişmeler gösterdi ki Elazığ’da muhalefet olmazsa olmaz. Kamuoyu da “biz nereden bulacağız Gürsel Erol gibi bir muhalifi” çünkü Erol, bir siyaset duayeni olmasının yanında TBMM’de, ulusal medyada, birçok büyükşehirde Elazığ’ı mükemmel bir şekilde temsil ediyor, şehrin sorun ve sıkıntılarına hakim olarak çözümü için emek harcıyor. En önemlisi de Elazığlıların istediği gibi Elazığ’ın sert ve bilgin, ısrarcı ama tecrübeli, sabır ama vakur kimliğini TBMM’ye yansıtıyor.

•             Gürsel Erol, Elazığ için olmazsa olmaz ama bir de Semih Işıkver var. Onun da Elazığ’dan seçilmesi şehrin hayrına görünüyor. Şehrin sorunlarının farklı tonlarda TBMM’de tekrar edilmesi, önemli meselelere farklı pencereler açılması ve Erol ile Işıkver arasında oluşacak tatlı rekabet ve çekişmelerin hizmete dönüşmeye açık bir durum olarak ön plana çıkması bu işin hayırlı bir iş olduğunun işaretleri.

•             O zaman özetler Elazığ’ın taktiğin 3-1-1 olmalı mıdır? Bunun nasıl gerçekleşeceğini düşünüyorsanız formüle bir de eşittir koyun= Ak Parti 3’ü rahat alır. Semih Işıkver’in ise gayretli bir çalışmayla seçilmesi garanti gibi peki.

EROL, NE YAPACAK?

Her ne kadar Gürsel Erol, çok başarılı bir dönem geçirse de burası Elazığ ve Elazığ’da CHP’nin her zaman bir şansı vardır ama her zaman da bir riski vardır. Bu riskin çözülmesi ise Her Ak Partili aileden Gürsel Erol’a bir oy vermesinden geçiyor. Peki bunu neden yapacaklar? “En büyük icraatim Ak Partili Milletvekillerini çalışmasını sağlamak” diyen Erol’u meclise göndererek Elazığ’ın faydasına bir yapmak için. Yaparlar mı, zaten biz yazmasak da Ak Partili olup da Erol’a oy verecek binler vardı. Biz sadece formülü yazdık.

•             Sonuç olarak 3-1-1 taktiğinin formülünü de sebeplerini de yazmış olduk. Elazığ’ın hayrına ne varsa o olsun.