GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2023 14:00

HAZARSAM İstihdam Çağrı Merkezi Açıldı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban'ın 2019 yılında Elazığ Belediye Başkan adaylığı dönemindeki en önemli hedeflerinden biri olan istihdam projesi hayata geçti. Proje Türkiye'de bir ilk olarak Çağrı Merkezi üzerinden ücretsiz olarak iş arayan ve nitelikli personel ihtiyacı olan firmaları bir araya getirecek…

HAZARSAM İstihdam Çağrı Merkezi Açıldı

ŞEHRİMİZDE İŞSİZ KALMAYACAK

HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban İstihdam Çağrı Merkezi ve www.elazigkariyer.com Kariyer Protalının açılışında yaptığı konuşmada hedeflerinin şehrin en önemli sorunlarının başında gelen istihdam probleminin çözümüne katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Nailbey Mahallesi Akın Sokak Bulut Ap. No: 2/7 adresinde hizmete başlayan Çağrı Merkezi ve www.elazigkariyer.com yönetim ofisinin hem iş arayanlar hem de işçi arayanlar için ücretsiz olarak hizmet vereceğinin altını çizen Prof.Dr. Bilal Çoban, “Elazığımızın temel problemlerinden birisi işsizliktir. 
Hemşerilerimizin iş bulmalarına destek olmak, işsizliği önlemek ve işverenin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla; 2019 yerel seçimlerinde gündeme taşımış olduğumuz ve üzerinde profesyonel bir ekibin çalışmış olduğu Elazığ Kariyer ofisini ve Çağrı Merkezimizi tüm altyapıları hazır bir şekilde faaliyete geçirmiş bulunuyoruz. 


İŞ ARAYANLARA VE NİTELİKLİ PERSONEL İHTİYACI OLANLARA ÜCRETSİZ HİZMET 

Elazığ Kariyer Ofisi, Elazığ’da, Türkiye’de ve dünyanın herhangi bir yerinde faaliyet gösteren firmaların sistemimize kayıt yaptırmaları sonrasında koordineli çalışacak ve şehrimizde yaşanan işsizlik problemini ortadan kaldırmaya destek olacaktır. 
Elazığ Kariyer, Elazığ’da ikamet eden ve iş arayan hemşerilerimizin, firmaların iş ilanlarına kolay başvuru yapmasını sağlayacak bir yapıda tasarlanmıştır. Firmaların ve iş arayanların www.elazigkariyer.com.tr üzerinden kayıt yaptırmaları ve form doldurmaları yeterli olacak sonraki tüm süreçleri Çağrı Merkezimiz yürütecektir. İş arayanlar ile İş arayan işletmelerimizin formlarda belirtmiş olduğu kriterler dikkate alınarak eşleştirmeler gerçekleştirilecek ve hem işveren hem de iş arayanlar Çağrı Merkezimiz üzerinden bilgilendirilecektir.


TÜRKİYE’DE BİR İLK OLARAK ÇAĞRI MERKEZİ TÜM SÜREÇLERİ TAKİP EDECEK…
İş verenin işçiden, işçinin ise işverenden memnuniyetsizliği halinde süreç yenilenecektir. Çağrı Merkezimiz tüm bu süreçleri yönetirken Kariyer Portalımız ise hem iş verenler hem de iş arayanlar için en pratik ve çözüm üretici bir hizmeti ücretsiz olarak sunacaktır. Türkiye’de bir ilk olan bu hizmetimiz ile iş arayan ve nitelikli eleman ihtiyacı olan firmaların buluşmasını Çağrı Merkezimiz üzerinden yapacağız. Kurduğumuz bu sistemin ülkemizdeki Kariyer sitelerinden farklılaştıran en temel yönü bizim doğrudan sonuca ulaşacak takip sistemimiz olacaktır. Dolayısı ile İş arayanların talepleri ile nitelikli eleman ihtiyacı olan firmaların ilanları birbirinden habersiz şekilde sistemlerde beklemeyecek Kariyer Portalımız ve Çağrı Merkezimiz çok kısa bir sürede bu buluşmayı gerçekleştirecektir.
Yaklaşık 7 yıl önce başlatmış olduğumuz bu projemizin sosyal medya ağları üzerinden yürütülen çalışmaları neticesinde halen portalımızda 33 bin 278 kayıt yer almakta olup, bugüne kadar çok ciddi bir oranda ve Ülkemizin bir çok ilinde işçi arayan Elazığlı firmalar ile bulundukları illerde iş arayan Elazığlı hemşerilerimizi bir araya getirmiş bulunuyoruz. 

İşsiz kardeşlerimizin iş bulmalarına destek olmak, işsizliği önlemek ve işverenin de kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla sistemimizi bugün itibariyle profesyonel bir altyapı ile hizmete kazandırmış bulunuyoruz. Şehrimize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

AdminAdmin