GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-08-2022 15:41

Elazığ Belediyesi Güneykent Sosyalhane Binası'nda Eğitimler Başladı

Dünyada öneminin her geçen gün arttığı yazılım sektörünün eğitimlerinin küçük yaşlardan itibaren başlaması nedeniyle Elazığ Belediyesi tarafından Güneykent Sosyalhane Binası'nda robotik kodlama kursu eğitim vermeye başladı.

Elazığ Belediyesi Güneykent Sosyalhane Binası'nda Eğitimler Başladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi arasında yer alan ve hizmete sunulan Elazığ Belediyesi Güneykent Sosyalhane Binası'nda eğitimler başladı.
Çocukların bilim ve teknolojiyi sevmeleri, teknolojiyi sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler haline getirilmesi ve akademik kariyerlerine katkı sağlanmasını destekleyen  "Robotik Kodlama" kursu eğitimleri start aldı.
Güney Çevre Yolu Yemişlik mevkii yeni TOKİ bölgesinde inşa edilen binada gerçekleşen kurslara onlarca çocuk başvurdu.
Belirli yaş grubundaki çocuklara verilen "Robotik Kodlama" kursuna çocuklar yoğun ilgi gösterdi.


BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “SOSYAL BELEDİYECİLİK İLKESİYLE ÇOCUKLARIMIZA FAYDALI BİR EĞİTİM VERİYORUZ”
Çocukların her alanda gelişmesi ve en iyi şekilde yetişmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Robotik kodlama eğitimlerini çocuklarımız için çok önemsiyoruz. Gelişmiş ülkelerde yazılım-kodlama alanında büyük yatırımlar yapılmaktadır. Geleceğin ekonomisini şimdiden bu alan belirliyor. Bizler sosyal belediyecilik ilkesiyle hem çocuklarımıza faydalı bir eğitim veriyoruz hem de ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu alandaki eğitimler özellikle küçük yaşta verilmeli. Bu tür eğitimler ülkemizden ve şehrimizden bu yaratıcılıkta çocukların çıkmasını sağladığı için büyük önem taşımaktadır.” dedi.

AdminAdmin