Bugün kulislere yansıyan haberlere göre Ak Parti’nin liste konusunda da yeni bir sayfa açacağı çok rahat anlaşılıyor.

Özellikle Sedat Peker’in paylaşımlarının ardından danışmanlar konusunda atılan adımların yakın bir gelecekte bakanlar kurulu ve liste hazırlığında milletvekilleri içinde atılacağı görülüyor.

Her an kabinede yapılacak değişiklerle bir seçim kabinesini oluşturulması  ihtimali daha belirgin hale gelirken aday belirleme sürecinde de halkın beklentisini karşılayacak yıpranmamış isimlerin ani atraksiyonları ile karşılaşma olasılığımız artıyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ak Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK)  toplantısında da, seçimlere dönük yol haritası ele alındı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, milletvekili listelerinin titizlikle hazırlanacağını vurguladı, “yıpranmış” isimlerin listelerde yer almayacağı mesajını verdi.

Peki Elazığ’da nasıl bir sonuçla karşılaşacağız? Görünen o ki Elazığ’da alışılmışın dışında bir liste ihtimali belirginleşiyor. Deprem, pandemi ve ekonomik kriz üçlüsünü bir arada yaşayan ve yıpranmış isimlerden en fazla dert yakınan seçmenlerin bulunduğu şehrimizde Ak Parti’nin ciddi sürprizler yapmaması zaten mümkün değil.

Görünen o ki bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği iddia edilen “Adaylık süreci için 6 aylık süreci çok iyi kullanmalıyız, isimler üzerinde çok çalışmalıyız” cümlelerini duyan birçok isim Elazığ’daki adaylık sürecini uzun bir süre erteleyecek.

Anlaşılan o ki aynı toplantıda ele alınan ekonomik gerçeklik ve yılbaşında ülkenin tüm kesimlerinin ekonomik olarak rahatlatılması gerçeği ile güçlü, yeni ve yıpranmamış adaylardan oluşan listelerle muhalefetin işi bir hayli zorlaşacak.