Fırat Üniversitesi ile Elazığ İl Özel İdaresi arasında “Elazığ İl Özel İdaresi yatırım programları kapsamında yapımı planlanan bitümlü sıcak karışım (BSK) ve Sathi kaplama imalatları bünyesinde kullanılan bitüm çeşitlerine uygulanan deneyler, alt temel ve temel malzemelerinin uygunluk testleri, sıkıştırma deneyleri ve mıcır malzemelerinin uygunluk testlerinin” Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı tarafından yapılmasına ilişkin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkut Yalçın ile İl Özel İdaresi yetkilileri katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ’da yapımı planlanan bitümlü sıcak karışım (BSK) ve Sathi kaplama imalatları bünyesinde kullanılan bitüm çeşitlerine uygulanan deneylerin, alt temel ve temel malzemelerinin uygunluk testleri, sıkıştırma deneyleri ve mıcır malzemelerinin uygunluk testlerinin Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı tarafından yapılacağını belirterek çalışma ile ilimiz Köy ve Mezra Yollarının kalitesinin artacağını söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ise Fırat Üniversitesi ile sağlanan işbirliği sayesinde ilimiz Köy ve Mezra Yollarının kalitesini artıracaklarını vurgulayarak protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.