EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-09-2022 14:35

Fırat Üniversitesi ISIF'22'den Madalyalarla Döndü

Türk Patent ve Marka Kurumu'nun (TÜRK PATENT) 2016 yılından itibaren her yıl düzenlediği Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı niteliğindeki İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF'22), TEKNOFEST kapsamında 30 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde Samsun'da düzenlendi.

Fırat Üniversitesi ISIF'22'den Madalyalarla Döndü

Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla düzenlenen fuarda Fırat Üniversitesi 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya alarak ISIF’22’ye damga vurdu.

Dr. Öğr. Üyesi Cevdet Emin EKİNCİ'nin buluşçusu olduğu “CEM Grubu Çimentoların Ana Sınıfını Belirleyen Test Cihazı” patenti altın madalya ve buluşçusu olduğu “Kuru Hidratasyon Yöntemiyle CEM Çimentoların Ana Sınıfının Belirlemesi’’ patenti bronz madalya almaya hak kazandı. Dr. Öğr. Üyesi Sedat SAVAŞ, Muharrem BAŞPINAR, Arş. Gör. Dursun BAKIR ve Prof. Dr. Mehmet ÜLKER’in buluşçuları olduğu “Yol Alt Yapısında Kullanılan Büze Temas Eden Paralel İkinci Bir Büz Yerleştirilerek Patlama Enerjisinin İkinci Büzden Tahliye Edilmesi” patenti gümüş madalya kazandı. Prof. Dr. Ahmet KOCA ve Arş. Gör. Halil İbrahim YAMAÇ’ın buluşçuları olduğu “Faz Değiştiren Malzeme (FDM) Tankının Spiral Borulu Isı Değiştirgeci Olarak Kullanıldığı Su Akışlı Pencere Sistemi” patenti bronz madalya aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, başarılarından ötürü buluş sahibi akademisyenleri kutlayarak yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesine  Üniversite olarak katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Madalya alan bütün patentlerin Üniversitemiz tarafından desteklendiğini belirten Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, bilginin ticarileşmesi ve ürüne dönüşmesi noktasında patentlerin büyük öneme sahip olduğunu, son 2 yıl içerisinde çok sayıda patente destek verdiklerini ve Üniversite ve Fırat Teknokent olarak akademisyenlere verdikleri destekleri sürdüreceklerini belirtti. 

AdminAdmin