SİYASİ VE ŞAHSİ POLEMİKLERLE GEÇİŞTİRİLECEK BİR 5 YILIMIZ DAHA YOK

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş; mayıs ayı olağan meclis toplantımıza hoşgeldiniz. Toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Değerli arkadaşlar; Ülkemiz ve ilimiz adına büyük önem arz eden bir seçimi geride bıraktık. Gerek Türkiye’nin tamamında, gerekse ilimizde demokratik bir seçim yaşandı.

Nezaket ve hoşgörü çerçevesinde geçen bir siyasi süreç oldu. Bütün siyasi partilere ve adaylarına bu pozitif duruşlarından ötürü teşekkür ediyorum.

Ayrıca seçilen bütün milletvekillerimizi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Bizim Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan sonraki süreçte beklentimiz birlik ve beraberlikiçerisinde, Elazığ’ın sorunlarıyla ilgili, vatandaşlarımızın beklentileriyle ilgili olarak ortak hareket edebilmek, ortak akıl geliştirebilmektir. Siyasi ve şahsi polemiklerle geçiştirilecek bir 5 yılımız daha yok.

 

Depremdi, pandemiydi derken durağan bir süreç yaşayan şehrimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Elazığ’ın gelişmesine katkıda bulunacak projelerin bir an önce hayata geçirilmesine ihtiyacı vardır. İşsiz gençlerimizin istihdamına yönelik atılacak adımlara ihtiyacı vardır ve bunlar ancak, değişik partilerden seçilmiş olsalar da milletvekillerimizin uyum içerisinde çalışmasıyla gerçekleşecektir.

Biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu sürecin en yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Değerli arkadaşlar, geçtiğimiz ay içerisinde savunma sanayii başkanımız prof.dr. İsmail demir’in verdiği müjdelerin hemen ardından, bu hafta içerisinde yine başkanlığını üstlendiği Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. yetkilileri ile bir araya gelerek ilimizde yapılacak savunma sanayii yatırımı için fizibilite çalışması ve fikir alışverişi gerçekleştirdik.

öncelikle yatırım konusundaki kararlılığından ötürü Prof.Dr. İsmail Demir beyefendiye ve iştahlı duruşlarından ötürü yönetim kuruluma, meclisime, üniversitemize, kalkınma ajansımıza ve organize sanayi bölgemize teşekkür ediyorum. Elazığ’da görmek istediğimiz manzara tam olarak bu. Elazığ’ımızı ileri taşımak için önümüzdeki süreçte valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla ve bütün paydaşlarımızla Elazığ’ımız için bu performans ile çalışmamız gerekiyor.

Ben bu duygu ve düşüncelerle gerçekleşen seçimlerin ve önümüzdeki pazar günü gerçekleşecek 2.tur seçimlerinin ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Toplantı daha sonra gündem maddeleri ile devam etti.