Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullar’nın engelsiz bir şehir hedefi doğrultusunda vizyon bir proje olarak hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nin resmi açılış töreni,  3 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te Engelliler Günü Özel Programı’yla gerçekleştirilecek.

“Şehrimize çok kıymetli bir yatırım kazandırdık.” diyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehrimizde toplumun tüm kesimlerinin yaşam kalitesini artırmak adına her alanda gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Örnek ve çok kıymetli bir proje olan Engelsiz Yaşam Merkezi’miz engelli kardeşlerimizin yaşamlarına katkı sağlamaları, sosyal yaşamla bütünleşmeleri noktasında çok önemli bir işleve sahip olacaktır. Sosyal belediyecilik ilkemizle inşa ederek hizmete sunduğumuz Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde, eğitim programlarıyla özel gereksinimli bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sağlanırken sosyal, sportif ve sanatsal içerikli aktivitelerle de bireylerin becerilerinin geliştirilmesine, kaliteli vakit geçirmelerine olanak sağlanacak. Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi şehrimize kazandırmış olmaktan apayrı bir mutluluk duyuyor, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Temmuz 2022 tarihinden hizmet vermeye başlayan ve resmi açılış töreni 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirilecek merkez bünyesinde;

50 kişilik sinema salonu, derslikler, iki adet 60 kişilik konferans salonu, kütüphane, dijital kütüphane, okuma salonları, mescitler, acil müdahale odası, 1 tanesi engelli bireylere yönelik olmak üzere toplam 4 adet bilgisayar laboratuvarı, enstrüman derslerinin verileceği müzik atölyesi, resim atölyeleri, satranç odası, oyun odaları, iki adet psikolojik danışmanlık ofisi, kantinler, spor salonları, el sanatları sınıfları, engelli bireylere yönelik kuaför salonu yer alıyor.

Modern ve donanımla bir yaşam merkezi olarak hizmete sunulan merkezde; ergoterapi, işaret dili, diksiyon, Braille alfabesi eğitimi, müzik ve enstrüman kursları, resim kursları, sportif faaliyetler, masa tenisi ve satranç kursları, bilgisayar eğitimleri, sosyal medya eğitimleri, meslek edindirme kursları, el sanatları kursları, sinema gösterimleriyle engelli bireylerin yaşamlarına yepyeni pencereler açılıyor. Merkezde ayrıca engelli bireylere ve ailelerine yönelik psikolojik danışmanlık ve destek hizmeti de sunuluyor.

İzzetpaşa Mahallesi’nde (Eski Çağrı Tıp Merkezi yeri) toplam 129.853 m² alan üzerine 6.175 m² kullanım alanına sahip, yedi katlı modern bir kimlikle inşa edilen binada, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yanı sıra Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM), Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM), Kadın Yaşam Merkezi, Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi de faaliyetlerini sürdürüyor.