2019 seçimlerinde büyük bir başarı ortaya koyarak 100 mega projesiyle ön plana çıkan Şahin Şerifoğulları seçimi kazanan isim olmuştu. Ak Parti Belediyeciliğinin “gönül” ve “sosyal” kelimeleriyle birleştiği bu dönemde Elazığ deprem ve pandemi gibi ağır olaylarla karşılaşsa da Şahin Şerifoğulları’nın mega projeleri tüm zorluklara rağmen büyük bir oranda hayata geçirildi ve Başkan Şerifoğulları, Ak Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birini sergilemiş oldu.

ELEŞTİRİLECEK BİR ŞEY BULAMAYINCA DEMİŞTİK

Geçtiğimiz aylarda ‘Meydanda Çökme Oldu’ başlığıyla sanki otopark çökmüş gibi bir algıyı taşıyan haberlerin ardından yüklenici firma yetkilileri olayı yalanlamıştı. Gündem23, Bu durumun kamuoyunda; bazı kesimlerin, başarılı hizmet ve projeleriyle son günlere damgasını vuran Elazığ Belediyesi’nin eleştirilecek yönlerini bulamayınca “çamur at izi kalsın” siyaseti güttüğü şeklinde yorumladığı konusunu ise gündeme taşımıştı. Aradan geçen zaman yine şaşırtmadı ve Başkan Şerifoğulları’nın açık, şeffaf, hesap verilebilir ve projeci yönetim anlayışında eleştirilecek bir konu bulunamayınca kamuoyu tarafından komedi sayılan eleştiri konuları gündeme gelmeye devam etti.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI PROJE VE SAHA SİYASETÇİSİ 

Siyasi gözlemciler Elazığ'da tarih boyunca eleştiri seviyesinin hiçbir dönem bu kadar niteliksiz olmadığını, belirli niyetlerle yapılan eleştirilerin içinin boş, altnın doldurulamaz olduğunu vurgularken henüz siyasi kariyerinin başında olsa da Elazığ Belediye Başkanlığı döneminde oldukça zor ve hatta 40 yıllık siyasetçilerin bile girmeye cesaret edemediği projelerin altına imzasını atan Şerifoğulları, gereksiz reklam, televizyon programı ve PR’dan kaçınarak siyasetini projeler ve saha ziyaretleri üzerine yoğunlaştırarak vatandaşın hem omuzuna hem de yüreğine dokunmayı başarıyor.

GENEL MERKEZ TAKDİR EDİYOR

Gündem23’ün edindiği kulis bilgilerine göre ise genel merkezin hem yapılan projelerden hem de seçim döneminde ortaya konulan özveri ve fedakarlıklardan bilgi sahibi olarak gayet memnun olduğu konuşuluyor. Vatandaşa göre ise Şahin Şerifoğullarını uzun ve başarılı bir siyasi kariyer bekliyor…