Geçtiğimiz günlerde ‘Meydanda Çökme Oldu’ başlığıyla sanki otopark çökmüş gibi bir algıyı taşıyan haberlerin ardından açıklamada bulunan yüklenici firma yetkilileri olayı yalanladı. Bu durum kamuoyunda; bazı kesimlerin, başarılı hizmet ve projeleriyle son günlere damgasını vuran Elazığ Belediyesi’nin eleştirilecek yönlerini bulamayınca “çamur at izi kalsın” siyaseti güttüğü şeklinde yorumlandı.


MERKEZE YENİ MEYDAN
19 Milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirilen, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projesi kapsamında 224 araç kapasiteli, iki katlı yer altı otoparkı çalışmalarında neredeyse sona gelindi. Elazığ’ın merkezinde inşa edilen bu projeyle hem şehir merkezinin ihtiyacı olan meydan sorunu çözülecek, hem de yer altında inşa edilecek otoparkla araç park sorununa neşter vurulmuş olunacak.

 
“OTOPARK ÇÖKTÜ” ALGISI TUTMADI
Geçtiğimiz günlerde oluşturulmaya çalışılan otopark çöktü algısına yanıt veren yüklenici firma yetkilisi Deniz Yegin, araçların girmesi yasak olan alana yanlışlıkla bir çöp aracının girdiğini, süs havuzunun üstü kapalı olduğu için de aracın kuru havuza düştüğünü söyledi. 
Yaşanan olay ile alakalı bazı haber kaynakları “meydanda çökme oldu” yönünde haber yapınca da sanki otopark çökmüş gibi bir algı ortaya çıktı diyen Şantiye Şefi Yegin çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.


“OLAY ÇARPITILDI”
Kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini, olayın çarpıtıldığını belirten Deniz Yegin: “Geçtiğimiz günlerde Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda araç girmesi yasak olan alana giren çöp toplama aracı, yapımı devam eden kuru havuza düştü. Olay ile ilgili bazı haber kaynakları “Meydanda çökme oldu” haber başlıkları şeklinde kamuoyuna duyurdular. Olayın yanlış haberler ile çarptırıldı. Meydanda her hangi bir çökme olmadığı gibi zaten böyle bir çökmenin olması mümkün de değil. Çöp toplama aracının, ağırlığından dolayı üzeri kapalı olup çalışmaların devam ettiği kuru havuza düştü” şeklinde konuştu.


ÇÖKEN SÜS HAVUZU
Otoparkta herhangi bir çökme meydana gelmediğini vurgulayan yüklenici firma yetkilisi Yegin yaşanan olayı şu sözlerle aktardı: “Dolayısıyla bu kuru havuz bölgesinde sadece insanların yürümesi lazım ve herhangi bir aracın ise girmemesi gerekiyor. Kuru havuz bölgesinde çalışan ekiplerimiz içerisinde bulunan bir personelimiz, havuz etrafında biriken çöpleri çöp aracına atmak için aracını havuzun olduğu bölgeye sürüyor. Kuru havuzu görmediği için de üzerinden geçince aracın yük ağırlığından dolayı haliyle üzeri kaplı olan zemin çöküyor. Olay bundan ibaret... Herhangi bir çökme olayı yok, olması da zaten mümkün değil. Ancak ne yazık ki bazı kaynaklar konuyu bildikleri halde olayı çarpıtarak haberleştirip kamuoyunu yanılttılar.”


VATANDAŞ MEMNUN
Konuyla ilgili GZT Gündem’e açıklamalarda bulunan vatandaşlar Şahin Şerifoğulları öncülüğünde Elazığ’ın önemli projelere kavuştuğunu, eleştirilecek mantıklı ve somut bir şeyler bulunamayınca da bazı kesimlerin karalama kampanyası güttüğünü ancak yalancının mumunun yatsıya kadar yanacağını belirterek şehir merkezinin ciddi anlamda bir meydana ve otopark sorunu çözecek projelere ihtiyacı olduğunu, bu projelerin tamamlanmasını heyecanla beklediklerini söylediler.