Elazığ’da istihdam sağlamanın önemine değinen Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimsek, yaptığı konuşmasında, “Şehrimize yatırım yapan her bir işletme bizim için çok önemli, amacımız sürdürebilir bir yatırım politikasıyla bu memlekete yatırım yapan her işletmenin yanında olabilmek, Açılan ve istihdam sağlayan her bir işletme bizim için çok önemli, an itibariyle yüzlerce vatandaşımız burada ekmeğini kazanarak ailesini geçindiriyor. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

TALO DERİ Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Talo yaptığı açıklamada; Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 12.000 metrekare alana sahip olan fabrikamız Türkiye’nin en büyüğü ve Avrupa’nın 3. büyük fabrikası olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin en büyük kapasiteli çanta fabrikasında 700 kişi istihdam ediyoruz dedi.

 “Doğup büyüdüğüm, ticarete başladığım bu topraklarda, kendi memleketimde böylesine büyük bir yatırımı gerçekleştirmek en büyük hayalimdi. Şuan Bu hayalimi gerçekleştirmiş olmanın gururunu ve sevincini doyasıya yaşamaktayım. Bir çok il ve o illerin önde gelen isimleri bu büyük yatırımı kendi şehirlerine yapmamız için ısrarcı oldular ve bir çok kolaylıklar teklif ettiler. Öncelikle bu ilgilerinden dolayı onlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Lakin benim hayalim bu yatırımı Elazığ’a yapmak idi ve bu hayalimi de çok şükür gerçekleştirdim.
21 ülkeye ihracat sağladıklarını ifade eden Talo, Dolaylı yollarla da 45 ülkenin parasını Elazığ ekonomisine kazandıracağız. Fabrikamız genel itibariyle kapasitesi olarak dünyada 3. Sırada son yayımlanan kapasite raporlarını incelediğimiz zaman dünyadaki en yüksek Çin ve Pakistan’ı da çıkardığımız zaman Avrupa’da dahil en yüksek kapasitemiz Elazığ’da olacak ve sektörde Türkiye ve Avrupa’nın bir numarası. Şehrimize ve ülke ekonomimize katkılar sağlarsak ne mutlu bize” dedi.
Ülke ekonomisine ve ilimiz istihdamına vermiş oldukları katkılardan dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Talo'ya teşekkür eden Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimşek bereketli ve bol kazanç temennisinde bularak plaket takdiminde bulunarak Bu yatırımı ilimize kazandıran Sayın Gürkan Talo'yu tebrik ediyor, bol bereketli kazançlar diliyoruz dedi.