Elazığ’ın Maden ilçesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır rezervlerinden birinin keşfedilmesinin üzerinden aylar geçti. Sahada çalışmalar başladı ve Elazığ’da bir izabe tesisi kurulması ihtimali de ortadan kalkmış durumda.

ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBU’NUN BÜYÜK MÜCADELESİ
Maden’deki sahayla ilgili dönemin Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan'ın büyük bir mücadele vermiş kurula Elazığ Girişim Grubu’nun büyük çabası da yetersiz kalmıştı. İhalenin Elazığlı bir firmada kalmaması ve Danıştay kararıyla tesis şartı olmadan yapılan ihalenin iptal edilmesi de artık mümkün görünmüyor.

SİYASETİN DEVREYE GİRMESİNİN TAM ZAMANI
Tüm bu gelişmlerin ardından verdiği mücadeleden siyasi destek alamayarak zafer elde edemeyen Elazığ’da vatandaşlar, artık siyasetin yeni dönemde devreye girmesini ve ihaleyi ala firmayı ikna ederek çıkarılan madenlerin Elazığ’da işlenmesini ve Maden’in eski günlerine geri döndürülerek bir istihdam merkezi haline gelmesini istiyor.

ARKA PLANDA NE VAR?
Maden sahasıyla ilgili kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek var ki o da bu sahaların keşfedilmesi için büyük bir mücadele vererek bu rezervlerin Türkiye’ye kazandırılmasındaki ilk adımı atan Ejder Açıkkapı. Açıkkapı, 26. Dönem Elazığ Milletvekili iken verdiği mücadeleyle sahada arama faaliyetlerinin başlatılmasını sağlamıştı ama hikaye yarım kaldı.

TÜRKİYE KAZANDI MUTLUYUZ, ELAZIĞ KAYBETTİ BURUĞUZ….
Ejder Açıkkapı’nın başlattığı bu hikaye her ne kadar Türkiye’nin kazanmasını sağlasa da Elazığ istediği kazanımı elde edemediği için bir burukluk yapıyor. Geçtiğimiz günlerde kendi seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuşan Milletvekili Adayı Açıkkapı, bu konuya da temas etti. Madenlerin keşfinde ilk adımı kendisinin attığını belirten Açıkkapı, güncel piyasa değerinin 300 milyar doları bulduğunu söyledi.

HİKAYE TAMAMLANMALI

Vatnadaşlar, Milletvekili Adayı Açıkkapı’nın başlattığı hikayenin Elazığ lehine bir sonuçla tamamlanmasını beklerken, firmayı Elazığ’a yatırım yapmaya (izabe tesisi kurulması) ikna etmek için geç olmadan siyasetin devreye girmesini ve buna da Ejder Açıkkapı’nın öncülük etmesini bekliyor.