2023 seçimlerine yaşanan depremlerin gölgesinde gidiliyor. Bu kapsamda özellikle Ak Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıkladığı gibi sessiz (müziksiz ve mitingsiz) bir seçim çalışması yürütüyor. Bu kapsamda aday adayları ağırlıklı olarak saha çalışmalarıyla seçmeni ruberu ikna etmeye çalışıyor.

AK PARTİ LİSTESİ BÜYÜK BİR MERAK KONUSU
Seçime doğru süre hızla azalırken gözler 9 Nisan’da açıklanması beklenen Ak Parti listesine çevrilmiş durumda. Yeni yüzlerin ve halkta karşılığı olan isimlerin yer alacağı bir liste olacağını uzun bir süre önce açıklayan Ak Parti, Elazığ’da ince eleyip sık dokuyarak halkın bu kez gönülden onaylayacağı bir liste yapma çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

70 ADAY ADAYI YARIŞIYOR
Başvuruların ilk başladığı anlarda Elazığ’da Ak Parti’ye nispeten az bir başvuru yapıldığı görülmüştü. Bu durum 2023 seçimlerinde Elazığ’da geçmiş seçimlere oranla daha az aday adayı listesi oluşacağı öngörülerini ortaya çıkarmıştı ancak hem başvuru süresinin uzatılması hem de partinin yeni yüzlere daha fazla şans vereceğine ilişkin kulisler başvuruların patlamasına neden oldu. Bu doğrultuda Elazığ’da 70 aday adayı listeye adını yazdırmak için çalışma yürütüyor.

DİKKAT ÇEKEN İSİM: MURAT ÖZ
Liste tartışmalarının spesifik olarak yürütüldüğü bir diğer konu ise “genç” kontenjanı. Öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasette genç yüzlere verdiği önem bir hayli büyük. Seçilme yaşının 18’ indirilmesi ve 27. Dönemde Meclis’teki en genç vekil dahil birçok genç yüzün Ak Parti’den olması bunun en büyük kanıtı. Bu kapsamda hem teşkilatın içerisinde yetişen hem de birçok önemli görevi başarıyla üstlenerek dikkat çeken Ak Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Hasan Murat Öz, gençlik kollarıyla da uyumlu bir çalışma dönemi yürüterek Elazığ’daki genç seçmeni ikna edebilecek önemli bir potansiyel olarak görülüyor. Hem tabanda hem de teşkilatta önemli bir karşılığı olan Aday Adayı Öz’ün yalnızca seçim döneminde değil çok önceden vatandaşa dokunabilen hem yeni hem de tecrübeli bir yüz olması dikkat çeken diğer hususlar olarak ön plana çıkıyor.

ÖZ: GENÇLİĞİMİZİN ENERJİSİ VE DİNAMİZMİ İLE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ
Son olarak bu haftaki analizimizi de Aday Adayı Hasan Murat Öz’ün sözleriyle tamamlıyoruz.
“Gençliğimizin enerjisi ve dinamizmi ile ülkemize, milletimize ve aziz şehrimize hizmet için bugün yeni başlangıç yapmaya karar aldık. Amacımız milletimizle omuz omuza yazacağımız Türkiye Yüzyılı destanına daha fazla katkı sağlamak. Geleceğimizi inşa edecek ve istikbalimize yön verecek bu seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

HASAN MURAT ÖZ KİMDİR?
1989 Elazığ doğumlu olan Hasan Murat Öz, Girne Amerikan Üniversitesi-Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Öz, Elazığ Organize Bölgesinde soğutma sistemleri üzerine faaliyet gösteren aile şirketinde yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir.
2013 yılından itibaren AK Parti teşkilatında aktif rol alan Hasan Murat Öz;
2013-2018 yılları arasında AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanlığı
2018-2019 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeliği / Teşkilat Başkan Yardımcılığı
2019-2021 yılları arasında ise AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyeliği / Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapmıştır.
Hasan Murat Öz evli ve 1 çocuk babasıdır.