5 bin yıllık tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Elazığ turizminin altın noktası olarak görülen Harput, uzun yıllardır bir mezarlıklar şehri olarak anılıyor,  istenilen hizmet ve projelere bir türlü kavuşamıyordu. Kendisi de bir tarihçi olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın öncülüğünde son yıllarda Harput’a kazandırılan projelerle tarihi beldenin  tarihi kimliği ve ihtişamı adeta yeniden ayağa kalktı. Basın Müzesi, Musiki Müzesi, Hoca Hasan Hamam Müzesi ve Tarihi Hüseynik Yolu projeleri sayesinde hem tur şirketlerinin hem de yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Harput’a gerçekleştirilen projeler vatandaşlardan tam not alıyor.
Vatandaşlar hayata geçirilen bu önemli projeleri Gündem23’e değerlendirdiler. İşte vatandaşların gözünden Harput’ta yaşanan değişim.


“MÜZELER ÇOK GÜZEL”
Müzeleri çok beğendiğini aktaran bir diğer vatandaş ise: “Harput’taki müzeler çok güzel. Gerçekten ihtiyacı vardı Harput’un. Daha önce böyle şeyler yoktu. Şimdi çok güzel oldu. Turla gelen insanlar var. Biz de gelip geziyoruz. Zaten Harput’umuz çok güzel. Böyle yerler arttırılırsa daha güzel olacak diye düşünüyorum.” dedi.


 

“ŞERİFOĞULLARI’NIN TARİHÇİ OLDUĞU BELLİ”
“Elazığlıyım. Harput çok güzel olmuş, önceki halinden eser yok. Özellikle Hoca Hasan Hamam Müzesi’nin bulunduğu yer önceden çöplüktü. Başkanımızın eline emeğine sağlık. Tarihçi olduğu ne kadar belli. Ne kadar güzel şeylere imza atmış. Bayıldım, çok beğendim. Herkese tavsiye ediyorum. Herkes Elazığ’a geldiğinde mutlaka Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni gezsin. Tavsiye ediyorum.”

“EN BÜYÜK TANITIM VE HİZMET”
“Müzeleri mükemmel buldum. Memleket hasretiyle yanıp tutuşuyoruz biz. Adana’dan geldim, Elazığlıyım. Çok duygulandım gerçekten. Şu ana kadar yapılması gereken en büyük tanıtım, hizmetti. İnsan duygulanıyor. Dışarıdan geldiği zaman daha çok duygulanıyor.”