Sürücü kurslarının eğitimlerinin ve sınavlarının yapıldığı Elazığ-Malatya yolu adeta tehlike saçıyordu. Elazığ’ın en işlek ana yolu ve batının doğuya açılan kapısı olan güzergâh, sürücü kursu araçlarından fazlalığı nedeniyle zaman zaman kazaların yaşanmasına neden oluyordu.
Sürücü kurslarının eğitimlerinin ve sınavlarının yapıldığı Elazığ-Malatya yolu adeta tehlike saçıyor. Elazığ’ın en işlek ana yolu ve batının doğuya açılan kapısı olan güzergâh, sürücü kursu araçlarından geçilmiyor. Trafik kazalarına davetiye çıkaran yolun sürücü pisti olmaktan ne zaman çıkarılacağı ise merak ediliyordu.
Son zamanlarda Türkiye geneli olduğu gibi Elazığ’da da sürücü kurslarında ve ehliyet almak isteyen vatandaşlarda artış meydana geldi. Yaşanan artış ise ilimizde eğitim alanı olan Malatya yoluna yansıdı. Ehliyet almak isteyen aday sürücülerin eğitim ve sınavları, en işlek güzergâh olan Elazığ-Malatya anayolunda akan trafikte yapılıyor. Batının doğuya açıldığı yol, adeta sürücü kursu pistini andırıyor. Trafiğinin yoğun olduğu ana yolda adım başı bir sürücü kursu aracı görülüyor. Trafik kazalarına davetiye çıkaran yolun sürücü pisti olmaktan ne zaman çıkarılacağı ise henüz bilinmiyordu. Tercih edilen güzergâh ile hem adayların hem de diğer sürücülerin hayatı tehlikeye atılıyordu.