GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-01-2023 17:10

Elazığ TSO Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Gerçekleşti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Meclis Başkanı Sedat Karataş ve Komite Üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Elazığ TSO Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Gerçekleşti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan: “Uzun bir sürenin ardından tekrar birlikteyiz. Sizleri şahsım ve Yönetim Kurulum adına selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Seçimlerimizin üzerinden 2 aylık bir süre geçti, yoğun stresli bir dönemi geride bıraktık, artık üyelerimiz için mesai harcama, hizmet verme vaktidir. Sağlık sorunlarım nedeniyle bir süre sizlerden uzak kalmak zorunda kaldım, şimdi çok şükür iyiyim. Önümüzdeki 4 yıllık dönemde yapmayı planladığımız projelerimizle ilgili çalışmalara başladık. Üyelerimize vermiş olduğumuz sözler var. Boşa geçireceğimiz hiçbir günümüz yok.
 
Odamızı oluşturan en önemli organlar arasında yer alan Meslek Komitelerimiz, çalışmalarımızı üyelerimize anlatan, üyelerimizin sorunlarını bizlere taşıyan organlarımızdır. Bu açıdan sizlere fazlasıyla görev düşmektedir. Sizler bu Odanın can damarlarısınız. Odamızın, başarısı sizlerin başarısıdır. Düzenli üye ziyaretlerinin yapılması en önemli çalışmalarınız arasındadır. Hedeflerimizi, üyelerimize vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin tek yolu çalışmak, emek vermektir. Bu da tek başına şahsımın ve Yönetim Kurulumuzun işi olmayıp, 14 ayrı sektörü temsil eden seçilmiş Meslek Komitesi üyelerimizin asli görevidir. 

Sizlerden hassaten talebim aylık olarak yapacağımız Meslek Komitesi toplantılarına düzenli olarak katılmanız ve sahadaki talepleri üyelerimizin isteklerini bu toplantılarda dile getirmenizdir. Bizler bir bütün olarak varız ve bütün olarak hareket edersek başarıya ulaşacağız. 

2022-2026 yıllarını kapsayan hizmet döneminde; Projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık. 

•    e-ticaret projesi: Odamız üyeleri öncelikli olmak üzere şehrimizde faaliyet gösteren tüm esnaflarımızın, ürettiği ve sattığı ürünlerin internet üzerinden tüm Türkiye’ye satışını yapabilmesine olanak sağlayan çalışmamızdır. 

•    Dış ticaret projesi: İhracat konusu bilindiğinin aksine çok da zor olan bir iş değildir. İhracat potansiyeli olan ilimizdeki ürünlerin yurtdışındaki taleplere göre satışının yapılmasına imkan tanıyacak bir projedir. E-ticaret projemizle bağlantılı olarak birlikte yürütülecektir. Her iki projemizle ilgili olarak yoğun bir şekilde fizibilite ve geliştirme çalışmalarımız başlamış ve devam etmektedir.

•    ETSO Kart Projesi: Odamız üyelerinin kendi aralarında yapacakları ticari faaliyetlerde birtakım ödeme kolaylıkları ve fırsatlar sunan kredi kartı projesidir. 

•    Lojistik Üssü Projesi: Büyük bir proje olarak kurguladığımız ve Elazığ OSB ile birlikte yürüteceğimiz projemizle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. TOBB nezdinde ve diğer Kamu Kurum Kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde projemizin çalışmaları devam etmektedir.
•    Kariyer Projesi: İlimizin işsizlik sorununa çözüm üretilebilmesi için geliştirdiğimiz ve üzerinde çalışmaları devam ettiği işçi ve işvereni bir araya getiren bir portal olacaktır.

•    Web Portalı ve Mobil Uygulama:  Üyelerime daha hızlı daha dinamik ve kendi iş yerlerinden ayrılmadan Odamızdan hizmet alımını kolaylaştıracak bir çalışmadı. Üyelerimiz ihtiyaç duyduğu belge, sicil gazetesi, ihale belgeleri, aidat ödeme gibi birçok hizmete Odamızın yenilenmekte olan Web Portalı ve Mobil Uygulaması üzerinden hatta e-devlet üzerinden temin edebilecektir. 

Özetle anlattığım tüm bu projeler Dijital Dönüşüm adını verdiğimiz ve Odamızı geleceğe taşıyacak olan önemli adımlardır. Odamız Stratejik Planıyla ilgili hazırlık çalışmalarımız da diğer taraftan devam etmektedir ve en kısa zamanda önce sizlerle ve tüm üyelerimizle paylaşılacaktır. Attığımız her adımda, her çalışmanın merkezinde Üye olacak şekilde tüm planlamalarımızı yapmaktayız. Bir başka önemli başlığımız da Odamızın Akreditasyon sistemindeki A sınıfı hedefidir. Sizlerle birlikte bunu başaracağımıza hiç şüphem yoktur. 

Sözlerime son verirken, sizleri tekrar tebrik ediyor, başarılı bir hizmet dönemi geçirmemizi yüce Allah’tan temenni ediyorum.” dedi.

SEKTÖRLERİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan İdris Alan’ın konuşmalarının ardından komite üyeleri sektörlerindeki sorunları dile getirerek, maddeler üzerine istişarelerde bulundu. 

AdminAdmin