Ziyarette konuşan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın göreve geldiği günden itibaren başarılı bir süreç geçirdiğinin altını çizerek; “Bugün Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sn. İdris Alan ve Başkan Vekilimiz Sn. Muhittin Kaya ile birlikte AK Parti İl Başkanımız Sn. Şerafettin Yıldırım’ı ziyaret ettik. Bu ziyaret hem bir iadei ziyaret hem de seçimlerin tamamlanmasının ardından hayırlı olsun ziyareti. Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, İl Teşkilatına seçim sürecinde yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ederim. Hayırlı, uğurlu olsun. Ben seçilen milletvekillerinin Elazığ’a faydalı işler yapacağına inanıyorum. Rabbim güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Tabi Elazığ’dan Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 70’in üzerinde oy çıktı. Elazığ halkı kurulduğu günden itibaren AK Parti’ye ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok güçlü destek veren illerin başında geliyor. Bu seçimde de öyle oldu. Biz Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı olarak bu süreçte şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret edeceğiz ve diğer kurumlarla birlikte ortak akılla hareket etmeyi sürdüreceğiz. Tabi şunu da özellikle belirtmek istiyorum. İl Başkanı Şerafettin Yıldırım göreve geldiği günden itibaren başarılı bir süreç geçirdi. Kendisi bizimle de sürekli irtibat halinde. Elazığ’ın sanayileşmesi konusunda sürekli istişare yapıyoruz. Gayretlerine biz şahidiz. Kıymetli başkanıma şehir için yaptığı özverili çalışmalarından ve misafirperverliğinden ötürü yönetimim adına, çalışanlarımız adına ve sanayicilerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan da; “Elazığ’da güzel işler yapan İl Başkanı Sn. Şerafettin Yıldırım’a seçim başarılarından ötürü tebrik ve hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdik. Hem idaei ziyaret hem de hayırlı olsun ziyareti için buradayız. Şerafettin bey ile 1 yıldır çalışıyoruz. Elazığ’a güzel işler yaptığı kanaatindeyim. Milletvekillerimize de başarılar diliyorum. İnşallah bayramdan sonra onlara da hayırlı olsun ziyaretine gideceğiz. Bizim iş dünyası olarak beklentilerimize Suat Öztürk başkanım kısa da olsa değindi. Hatırlanacağı üzere biz beklentilerimizle ilgili bir manifesto yayınlamıştık. Tabi gelen misafirlerimizin hepsi bu manifestoyu doğru bularak altına imzalarını attılar. Burada icra makamının temsilcileri olarak Sayın İl Başkanımız Şerafettin Yıldırım’dan ve Milletvekillerimizden ciddi beklentilerimiz var. Bizim amacımız şehrimizi hak ettiği refah seviyesine getirmek. Birlik ve beraberlik içerisinde Elazığ’ımıza değer katma arzusundayız. Ben bu duygularla İl Başkanımız nezdinde tüm AK Parti camiasına ve Elazığ’ımızı Ankara’da temsil edecek milletvekillerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. 
Ziyaretlerinden ötürü başkanlara teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da şöyle konuştu; “Bugün çok kıymetli misafirlerimiz var. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sn. İdris Alan, Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Sn. Suat Öztürk, Başkan Vekilimiz Sn. Muhittin Kaya ile birlikte partimize hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler. Öncelikle nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Şehrimizin daha da kalkınması, büyümesi ve gelişmesi adına çakılacak her çivi bizim için değerlidir. Topluma ve şehrimize hizmet noktasında STK’larla her zaman bir arada olmaya, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz. Bugün misafir ettiğimiz kıymetli başkanlarımız şehrimizin lokomotif kuruluşlarının başındaki kişiler. Bizler her zaman onların yanındayız. Geçmişten beri çok güzel hukuklarımız oldu, çok derin ilişkilerimiz oldu, aynı zamanda bu ilişkileri sürekli geliştirdiğimiz çok değerli başkanlarımla beraberiz. Şehrimizin büyük projelere, vizyon projelere ve sorunların çözümü ile ilgili paydaşlık kültürüne ihtiyacı olduğu bir dönemin tam başındayız. 
Kıymetli başkanlarım bunu çok iyi biliyorlar. Ticari hayat olmazsa olmaz, istihdam olmazsa olmaz, değerli başkanlarım bunu çok iyi biliyorlar. Her bir istihdamın şehrimize, ekonomimize, ülkemize ne derece büyük bir anlam kattığını biliyorlar. Üretimin ne kadar kıymetli olduğunu biliyorlar. Bugün misafir ettiğimiz kıymetli başkanlarımız şehrimizin gelişmesi, kalkınması ve çok daha iyi yerlere gelebilmesi için elini taşın altına koyan kişilerdir. Onların da doğal olarak beklentileri var. Bu güçlü temsiliyetin yanında olmalarını istiyorlar, önlerinin açılmasını istiyorlar, sorunların giderilmesi noktasında öncü olmalarını istiyorlar. Dün olduğu gibi bugün de aynı paydaşlık kültürünü sürdürmeye devam edeceğiz Biz yeni Türkiye Yüzyılının başladığını söylüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “Yarın Değil Hemen Şimdi” diyerek kolları sıvadık. Türkiye Yüzyılında şehrimizin tüm paydaşları ile istişareye büyük önem vereceğiz. Türkiye Yüzyılının kendi içinde barındırdığı çok önemli değerleri var. Biz şehrin lokomotif kuruluşları ile birlikte bu değerlerin gün yüzüne çıkması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Yaşanan ekonomik sıkıntıların da bir an önce giderilmesi için gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Biz sorunların giderilmesinin ardından yolumuza bakacağız. Hem işverenler hem çalışanlar yani masanın her iki tarafında olanlar göz ardı edilmeden sorunların çözümüne odaklanılmış durumda. Ben bu duygularla kıymetli başkanlarıma misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyor, kendilerine çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”