Elazığsporlu taraftarların, Kelkit Hürriyetspor deplasmanında yaşadığı ve Hakimiyet’in de sosyal medya hesaplarından yayımladığı videoya tepkiler çığ gibi büyüyor. 90 dakika boyunca kendini bilmez Kelkitliler tarafından “pkk dışarı” gibi hadsiz tezahüratlara maruz kalan, taş yiyen ve yetmezmiş gibi emniyet güçleri tarafından orantısız güç kullanılan taraftarlarımıza şehir topyekün destek veriyor. Şehrimizin milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Başkanları ve STK temsilcileri yayımladıkları mesajlarla taraftarlarımıza destek vererek, sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler.
İşte o mesajlar;


Prof. Dr. Erol Keleş (Ak Parti Elazığ Milletvekili)
Bugün Gümüşhane’de gerçekleştirilen Kelkit Hürriyetspor-3GEN Holding Elazığspor futbol müsabakası sırasında, Kelkit Hürriyetspor taraftarlarından bir grubun Elazığ’ımız ve değerlerimiz aleyhine attığı sloganlar, bizleri derinden üzmüştür. Bu tür saygısızca ve kabul edilemez eylemler, spora ve sporun birleştirici ruhuna aykırıdır. 
Bu olaylar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Elazığ’ımız ve hemşehrilerimiz, milletimize, vatanımıza ve bayrağımıza olan derin sevgi ve bağlılıklarıyla tanınmaktadır. Tanımayanlar için  hatırlatıyor ve bu tür davranışları şiddetle kınıyorum.
Ayrıca, güvenlik görevlilerinin bu olaylar karşısındaki tutum ve davranışları da kabul edilemezdir. Bu konuda gerekli incelemelerin yapılması için ilgili yerleri bilgilendirdik ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.


Ejder Açıkkapı (Ak Parti Elazığ Milletvekili)
Vatan, millet, bayrak ve devlet sevdalısı hemşehrilerimizi tanımayan,  
Elazığ’ı ve Elazığlıyı tanımayan Kelkit taraftarının akıl tutulması tezahuratlarını kınarken, Kelkitspor-Elazığspor maçında #Elazığspor’umuzun taraftarlarına yönelik bazı güvenlik görevlilerinin şiddet içeren davranışlarını kınıyor, bu hoş olmayan davranışı gerçekleştiren görevliler hakkında gerekli tahkikatın yapılmasını bekliyoruz.
Konunun takipçisi olacağımızı ifade ediyor, şanlı Elazığspor taraftarımızı ve hemşehrilerimizi muhabbetle selamlıyorum.


M. Rıdvan Nazırlı (Ak Parti Elazığ Milletvekili)
Bugün oynanan Kelkit Hürriyetspor- Elazığspor müsabakasının ardından yaşanan olayları şiddetle kınıyorum. 
Kelkitspor'un bazı taraftarlarının aziz şehirimiz Elazığ'ımız ile ilgili attığı sloganlar kesinlikle kabul edilemez.Elazığ'ımızdan hain çıkmaz! Müsabakayı provoke edenlerin ise kim olduğu meçhuldür.


Semih Işıkver (MHP Elazığ Milletvekili)
Allah PKK’nın da PKK’lıların da belasını versin, Elazığspor taraftarına bu sloganın atılmasını da taraftarımıza karşı güvenlik güçlerinin bu kontrolsüz yaklaşımını da kınıyorum.
Elazığ vatanseverlik noktasında Türkiye’nin en tartışılmaz beldesidir.


Gürsel Erol (CHP Elazığ Milletvekili)
Bugün Gümüşhane ilinde oynanan Kelkit Hürriyetspor- Elazığspor müsabakasının ardından yaşanan olayları üzüntüyle öğrendim. Kelkit Hürriyetspor’lu bazı taraftarların, “Herşeyden önce vatan" diyerek milli ve manevi değerlere bağlı olan Elazığ’ımız ile ilgili attığı sloganları kesinlikle kabul etmediğimi belirtiyor, bu yakıştırmaları ve taraftarlarımıza yapılan haksız müdahaleye kınıyorum.


Şahin Şerifoğulları (Elazığ Belediye Başkanı)
Bugün Gümüşhane’de oynanan Kelkit Hürriyetspor-3GEN Holding Elazığspor müsabakasında;
Kelkit Hürriyetspor taraftarlarından oluşan bir grubun, millet ve bayrak sevdalısı aziz şehrimiz Elazığ’ımız ile ilgili attığı sloganları kesinlikle kabul etmiyor, güvenlik görevlilerinin gösterdiği tutum ve davranışları şiddetle kınıyorum.
Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran ve MHP İl Başkanı Yunus Bal, Elazığspor Kulübü, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve spor temsilcileri de taraftarlarımıza yapılan şiddete tepki göstererek, Kelkitli taraftarları kınadı.