Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları öncülüğünde Elazığlı sporcular altın çağını yaşıyor. Yapılan tesisler ve Elazığ Belediyespor bünyesine kazandırılan sporcular her geçen gün başarıdan başarıya koşarken, verilen emeğin meyveleri toplanıyor. Milli boksörümüz Gizem Özer’in kulüp bünyesine kazandırılması ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda boy gösterecek olması Elazığ Belediyesi ve Elazığ adına gurur kaynağı olurken, bireysel anlamda birçok sporcumuz önemli işlere imza atıyor. Elazığ sporu adına mücadele eden takımlarımızın hepsine destek olan başkan Şerifoğulları bireysel sporlara da büyük önem veriyor.


 

YÜZMEDE 57 MADALYA
Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Elazığ’da 28-29 Ekim’de düzenlenen Kulüplerarası TYF 9-10 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yüzme Yarışı ve TYF 7-8 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi yarışlarına Elazığ Belediyesi damga vurdu. Elazığ Belediyesi Spor Kulübü yarışlara 18 sporcu ile katılırken; toplamda 38 Altın, 15 Gümüş ve 4 Bronz madalya aldı.


 

YÜZYILIN HAMLESİ SATRANÇ TURNUVASI
Elazığ’ın tanıtımı noktasında büyük öneme sahip olan, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü ve Türkiye Yüzyılı teması ile gerçekleştirilen Yüzyılın Hamlesi Uluslararası Satranç Turnuvası geniş katılımla yapıldı.Turnuvaya başta yerli sporcular olmak üzere Rusya, İran, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi ülkelerden toplamda 322 sporcu katıldı. Satranç turnuvasında dereceye giren başarılı sporculara Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından ödülleri verildi.


 

YAZ SPOR OKULU’NA YOĞUN İLGİ
Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, “Haydi Çocuklar Spora” sloganı ile 6-13 yaş aralığındaki çocuklara yönelik beş ayrı branşta başlatılan ücretsiz yaz spor kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
Kurslara katılan çocuklar, yüzmeden basketbola, voleyboldan futbola ve boksa kadar spor eğitimleri alarak hem yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirdi hem de takım oyunu alışkanlığı elde ederek fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağladı.