Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan “Spor Köyü” şehrin spor altyapısına büyük değer katacak. Futbol, voleybol, basketbol, tenis vs. bir çok spor tesisinin içinde yer alacağı proje ile şehir spor tesisleri anlamında büyük bir değer kazanacak. Antrenörler ve sporcuları oldukça heyecanlandıran yatırım Doğukent Mahalle sakinlerince de merakla bekleniyor.


İÇİNDE NELER VAR?
Doğukent Mahallesi Itri Caddesi üzerinde 38 dönüm alan üzerine Spor Köyü inşa çalışmaları ummalı bir şekilde sürüyor. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra üstyapı çalışmalarına başlanan ve büyük titizlikle devam eden tesis bünyesinde futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, amfi tiyatro ve atletizm pisti, badminton sahası, 250 metrekare buz pateni ile kaykay pisti, geleneksel oyunların oynanacağı alan, çocuklara yönelik mini gösteri alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları ile yeşil alanlar yer alacak. Tesis bünyesinde yer alacak 750 metrekare kullanım alanına sahip Gençlik Merkezi bünyesinde ise; idari birim, kafeterya, mescit, masa tenisi ve satranç turnuvalarına yönelik 160 metrekarelik salon ve fuar alanı yer alacak.


 

ATLETİZM PİSTİ İLK!
Yapılan yatırımlar arasında en dikkat çeken atletizm pisti. Uzun yıllardır eksikliği hissedilen tartan pist ile sporcular başka şehirlerde antrenman yapma eziyetinden kurtulacak. Tartan pist Elazığ atletizmi açısından ilk olma özelliği de taşıyor.


 

SPORCULAR VE ANTRENÖRLER MUTLU
Doğukent Mahallesi içerisinde yapımı devam eden spor köyü projesi şehrin sporcuları ve antrenörleri tarafından olumlu karşılandı. Tesis anlamında yaşadıkları sıkıntıların bu projenin tamamlanması ile tamamen ortadan kalkacağını belirten sporcular ve antrenörler, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.



 

DOĞUKENT PRESTİJ KAZANACAK
Spor Köyü’nün Doğukent Mahallesi’ne cazibe kazandıracağını ifade eden Doğukent Mahallesi sakinleri de; “Elazığ Belediyesi ekipleri yoğun çalışmalarına devam ediyor tesisi bir an önce bitirmek için. Spor Köyü projesinde, futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, amfitiyatro ve atletizm pisti, badminton sahası, 250 metrekare buz pateni ile kaykay pisti, geleneksel oyunların oynanacağı alan, çocuklara yönelik mini gösteri alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları ile yeşil alanları yer alacak. Bu tesis tamamlanınca Doğukent Mahallemiz spor anlamında bir cazibe merkezi olacak. Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na böyle bir projeyi mahallemize kazandıracağı için minnettarız” dediler.