SAĞLIK
Giriş Tarihi : 25-10-2022 11:37

Doç.Dr.Akyiğit:'Kekemelik tedavi edilmediğinde kronik bir sorun haline gelebilir'

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulvahap AKYİĞİT, Dünya Kekemelik Günü dolayısı ile açıklamalarda bulundu.

Doç.Dr.Akyiğit:'Kekemelik tedavi edilmediğinde kronik bir sorun haline gelebilir'

Dr. AKYİĞİT, kekemeliğin konuşma akıcılığının, ses, hece veya kelime tekrarı, seslerin uzatılması, hava akışı veya seslenmede bloklarla kesintiye uğrama durumu olduğunu dile getirdi.

Doç. Dr. Abdulvahap AKYİĞİT, konuşma akıcılığının bozulması ile birlikte, yüz buruşturma, göz kırpma,  el çırpma gibi ikincil davranışların bu duruma eşlik edeceğini söyledi.

Dr. AKYİĞİT, kekemeliğin bireyin iletişim yeteneğini belirgin bir şekilde sınırlandırdığını, özellikle çocuklarda akranları ile iletişim bozukluğu ve kişinin kendine olan öz güveninin azalması ile bireyin okul başarısını belirgin bir şekilde düşürebildiğini bunun da hem birey hem de aile için zor bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

Dr. AKYİĞİT, kekemeliğin tedavi edilmediği takdirde erişkin döneme doğru uzayan kronik bir sorun haline gelebileceğini söyledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulvahap AKYİĞİT, kekemelik tedavisinde konuşma tedavisi ve bilişsel tedavi yöntemlerini kullandıklarını, bu tedavi yöntemlerinin Fırat Üniversitesi Hastanesi Ses ve Konuşma Bozukluğu Polikliniğinde uygulandığını dile getirdi.

AdminAdmin