14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimler sonucunda Cumhur İttifakı yeniden meclis çoğunluğunu sağlamış oldu ancak hiçbir Cumhurbaşkanı adayı 50+1 şartını sağlayamadığı için seçim 2. Tura kaldı. Türkiye 28 Mayıs günü yeniden sandık başına giderek 5 yıl daha kendini yönetmesi için bir Cumhurbaşkanı seçmiş olacak.


SEÇİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Bu kapsamda seçim çalışmaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da hızla devam ediyor. Ak Parti Elazığ ilk teşkilatı, ilk turda olduğu gibi 2. Turda da sahada adım atmadık yer bırakmayarak ilk seçimde elde ettiği başarıyı taçlandırmak istiyor.



YILDIRIM, YILDIRIM GİBİ
14 Mayıs seçimleri, tüm handikaplara rağmen Ak Parti’nin 3 vekil çıkarmasıyla sonuçlandı. Ak Parti’nin oyu sadece Elazığ’da değil Türkiye genelinde düştü ve bu beklenen bir sonuçtu. Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar bu düşünün temel nedeni olsa da büyük deprem felaketlerini yaşayan Elazığ’da bu sorunlar iki kat daha fazla olarak görülüyordu. Birçok güçlü rakibe ve dezavantaja rağmen Ak Parti Elazığ’da 3 vekil çıkarma başarısını gösterdi. Bu başaranın arkasında olan etmenlerin başında ise seçildiği günden beri “siyaset sahada yapılır, sahada kazanılır” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren ve şehrin her karşısına bir kez değil birçok defa ayak basarak “Ak Parti’nin sorun çözücü” rolünü yüz yüze anlatan  Şerafettin Yıldırım’ın özverisi ve davaya inanmışlığı geliyor.



“İNANMADAN ANLATAMAZSIN”
Siyasi gözlemcilerin son 2-3 yılda Ak Parti’nin özellikle küskün seçmenlere dikkat etmesi gerektiği konusunda yaptığı uyarıları dikkate alan Yıldırım, bu konuyu da boş geçmemişti. Şehirde daha önceden Ak Parti’ye oy veren ve teşkilatlarda görev alan ancak bazı nedenlerden dolayı kırgın olan kişi ve kesimlere yönelik yaptığı saha çalışmaları da bu seçimde sonuç verdi. Siyasi gözlemciler bir davaya inanmadan ve onu yaşamadan anlatılamayacağını, Yıldırım’ın Ak Parti’nin sorunları kabul eden ancak çözüm de biziz anlayışını hem kendisinin yaşadığını hem de seçmene anlattığını, Yıldırım’ın güven veren bu duruşunun sonuçlara yansıdığını belirtiyor.



EN BÜYÜK RAKİP REHAVET
Başta Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım olmak üzere Ak Parti’nin üst düzey yetkililerinin hem teşkilatlara hem de seçmene yaptığı “2. Turda rakibimiz rehavet” uyarısını Elazığ’da en fazla dikkate alan isimlerden biri de yine Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım. Başkan Yıldırım, bu doğrultuda seçmenin yeniden sandığa gitmesi için durumun ne kadar önemli ve krtik olduğunu sokak sokak, mahalle mahalle gezerek anlatmaya devam ediyor. İlk turda büyük bir başarı ortaya koyan Yıldırım, 2. Turda da ilk başta kendisi rehavete kapılmayarak yine seçmene yaşayarak anlatıyor ve öğretiyor. Yıldırım’ın bu duruşu vatandaşlar tarafından “tam bir dava adamı” şeklinde yorumlanıyor ve Elazığ’ın 2. Turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni bir rekor destek vermesi bekleniyor.