Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, geçtiğimiz hafta TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nun Türkiye’nin Karadeniz’de bulduğu doğalgaz rezervinin üretim üssü olacak Filyos’a bir ziyaret gerçekleştirdiğini ancak davet edilmelerine rağmen hiçbir muhalefet partisi milletvekilinin bu davete katılmadığını söyledi.


“MUHALEFET, HİZMETLERE İLGİ DUYMUYOR”
Enerji Bakanlığı’nın meclisteki ilgili komisyonu Filyos’a götürdüğünü ancak muhalefetten hiçbir milletvekilinin bu ziyarete katılmadığını aktaran Milletvekili Metin Bulut konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Ben geçen hafta Filyos’a gittim. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda   TBMM Enerji Komisyonundayım. Komisyonlarda sadece iktidar milletvekilleri olmaz, muhalefetten de milletvekilleri olur. Dolayısıyla Filyos’a gelin çağrısını sadece iktidar milletvekillerine değil tüm partilerin milletvekillerine yaptık. Dedik ki önümüzdeki hafta Filyos’a gideceğiz, buradaki doğalgaz tesislerini gezeceğiz çünkü çok üst düzey güvenlikli tesisler, çok kolay herkesin girebileceği yerler değil. Bu ülkenin hatta Orta Doğu’nun kaderini belirleyebilecek büyük tesisler. Bize birçok bahane sundular ve gelmediler. Bizler Sayın Bakanımız, Komisyon Başkanımız, MHP Milletvekillerimiz ile gittik. Orası inanılmaz bir yer. Gerçekten etkilendik hatta büyülendik.”

“YERLİ GAZ BİRKAÇ AY SONRA KULLANIMDA”
Yerli doğalgazın sisteme verilme çalışmalarıyla ilgili de güncel bilgileri paylaşan Bulut, şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 200 km’lik hat döşenmiş ve bitmiş durumda. Yani doğalgazı bulduğumuz noktadan limana uzanan hat yaklaşık 200 km ve resmen suyun altında bir otoban yapılmış çakıllar döşenmiş ve üstüne borular çekilmiş. Şu anda sadece doğalgazın işleme tesislerinin yani tabiri caizse bu işin rafinerisinin yapılacağı yerin inşa çalışmaları sürüyor. Bu konuda da yaklaşık yüzde 90’a yakın bir fiziki gerçekleşme söz konusu. Yani doğalgazı yer altından çıkardığınız hemen kullanamıyorsunuz bunu ayrıştırmanız lazım. Çıkan kaynağı kullanabileceğiniz hale getirmek için bir işleme tesisi kurulmak üzere. O gün bir kez daha manevi atmosfer içerisine girdik. Yine Gabar’da, Diyarbakır’da dehşet petrol rezervleri bulduk.”

“ARAYAN BULUR, ARADIK BULDUK”
Geçmişte Türkiye’nin yerli üretim çabalarının engellendiğini aktaran Bulut, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bunları geçmişte neden yapamıyorduk? Bugün bizler madenlerimizi, doğalgazı, petrolü ararken hiç kimseden icazet almak zorunda değiliz. Geçmişte bu kuyuları açabilmek için hem icazet alacaktınız hem de maddi yeterliliğiniz olacaktı. Geçmişte bize kuyu açtırmayanlar Amerika’da aylık yaklaşık 30 bin kuyu açıyordu. Amerika bugün niye dünyanın en zengin kaynaklarına sahip çünkü çok kuyu açıyor. Aramayan bulamaz. Biz şu anda aramaya başladık ve arayınca da buluyoruz. Bunun için de kimseden müsaade almıyoruz. Artık Türkiye dış ülkelerin vesayeti altında olan ülkelerden bir tanesi değil, kendi bağımsızlığını bir anlamda ilan etmiş ve kendi ayakları üzerinde durabilen, istediği şeyi yaparken de hiç kimseden izin almayan bir ülke haline geldi. Geçmişte de biz kendi otomobilimizi yapmıştık ama yaptırmadılar, ilk uçağı yapan ülkelerden birisiydik ama yaptırmadılar, ilk kuyuları açan ülkelerden bir tanesiydik ama açtırmadılar ama şu anda Allah’a hamdolsun kendi uçağımızı da otomobilimizi de gazımızı da üretiyoruz. Kimseden müsaade almıyoruz. Türkiye’nin yükselişi önlenemez. Vatandaşımız bu konuda müsterih olsun.”


ELEŞTİRİLERİN KARŞILIĞI KALMADI
Milletvekili Bulut’un açıklamasıyla kamuoyunun öğrendiği bu özensizlik sonrasında Türkiye’nin doğalgaz keşfine yönelik eleştirilerin altının doldurulamadığını da ortaya koydu. Kamuoyunda gidilmeyen, görülmeyen ve hakkında bilgi sahibi olunmayan bir yer hakkında muhalefetin yaptığı eleştirilerin altının doldurulamadığı ve demagojiden ibaret olduğu görüşü ağır bastı.


EROL’UN CEVABI MANİDAR
Geçtiğimiz günlerde açıklamaları gündem olan Milletvekili Bulut’a sosyal medya hesabından yanıt veren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “İlimiz Milletvekili Metin Bulut’un Hakimiyet Gazetesi ziyaretinde gündeme getirdiği “İBB’nin yaptırdığı okulun açılışına katılırım,” ifadesi son derece memnuniyet vericidir. Okulun açılışının yapılacağı tarihte biz iktidar, AKP ise muhalefet olacağı için muhalefet milletvekillilerini dışlamadan Elazığ’ımızda yapacağımız her hizmete ortak edip birlikte hareket edeceğiz. Halkın milletvekili olarak ben de arkadaşlarımızın iktidarlarının kalan kısa sürecinde her açılışa davet edilmek isterim” demişti. Erol’un bu söylemlerinin ve davet edildiği her konuya özen göstermesinin yanında muhalefetin böyle bir tutum sergilemesi, Türkiye’nin hatta tüm Orta Doğu’nun kaderine etki edebilecek bir çalışmaya karşı ilgisiz kalması dikkatlerden kaçmadı. 
Ayrıca Elazığ’da okul açılışına gitmediği için eleştirilen Ak Parti’nin yanında böylesine önemli bir davete katılmayan muhalefetin bu duruma hangi yanıtları vereceği merak konusu oldu.