ELAZIĞ TURİZMİ İÇİN YENİ BİR DÖNEM…
Bu kapsamda Cumhur İttifakı Elazığ Milletvekilleri Sayın Erol Keleş Sayın Ejder Açıkkapı ve Sayın Semih Işıkver ile Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları ve Elazığ MHP İl Başkanımız Sayın Yunus Bal ile birlikte; TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Sayın Ufuk Yalçın, TCDD Genel Müdürü Sayın Hasan Pezük, Müdür Yardımcıları Sayın F.Şinasi Kazancıoğlu ve Sayın Turgay Gökdemir’i ziyaret ederek Elazığ Merkez ve Palu İlçemizde duracak şekilde programlanmış turizm açısından büyük katkı sunacak olan Turistik Van Gölü Ekspresi üzerine istişarede bulundular. TCDD üst yönetimine göstermiş oldukları yakın ilgi ve nazik misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz.

Kamuoyumuzun yakından bildiği gibi TCDD tarafından Kars ilimiz merkezli yapılan Doğu Ekspresi turizm Seyahat turları özellikle Kuzey Doğu Anadolu bölgemiz illeri için büyük değer ifade etmekte ve bu bölgelerin tüm yerel değerlerinin tanıtımında da önemli rol oynamaktadır.

Biz de Cumhur İttifakı Milletvekilleri olarak Elazığ ve Palu hedefli Turistik Van Gölü Ekspresi Projesinin hayata geçmesi için yeni bir süreç başlatmış bulunuyoruz. İstanbul ve Ankara kalkış merkezli olmak üzere bölgemizin doyumsuz tarihi güzellikleri, zenginlikleri ve kültürel değerlerini turizme kazandırarak bölgesel kalkınma ve gelişme adına da yeni bir kapı aralamayı hedefliyoruz.

Elazığ’ımız 4 bin yıllık kadim tarihi ile, Harput, Palu, Keban, Baskil ve diğer yörelerimizdeki onlarca ata ve ecdat yadigarı eserlere sahiptir. Farklı kültür ve medeniyetlerin de çok sayıda değerinin bulunduğu ilimiz adeta açık hava müzesi konumundadır. İlimizin zengin gastronomi varlığı, musiki zenginliği ve kürsü başı geleneği, yöresel halk oyunları, inanç turizmindeki varlıkları, doğal güzellikleri, seyrine doyum olmayan Hazar Baba Kayak Merkezi, Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü, kış sporları, doğa sporları, müzeleri ve yöresel ürünleri tanıtılmayı ve turizme kazandırılmayı beklemektedir.

İlimizin tüm bu zengin potansiyelinin her birinin farklı beklentisi olan, binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çekecek, her biri çok kıymetli değerlerdir. Tüm bunlarla birlikte ilimizde özellikle son yıllardaki turizm yatırımları da ilimiz adına önemli kazanım olmuştur.

Başta konaklama, yeme içme, alışveriş ve eğlence anlamında çok önemli altyapılara sahip olan şehrimizin bu potansiyelini ekonomik değer haline getirecek çok önemli bir süreç başlamıştır. Bu sürece katkı sağlayan ve desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlara şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.