Onun altın harflerle kazındığı bu siyaset çizgisinden birçok isim geldi geçti.

Ancak bir de muhalefet boyutu var bu çizginin ki burada yaşı genç olanlar çok şanslı. Bugünleri yaşayan ve özellikle siyasete ilgi duyanların dikaktle incelediği ve Elazığ siyasi tarihine çok kısa bir sürede damgasını vuran bir isim var, Gürsel Erol...

Onunla birlikte muhalefet anlayışı da değişti bir partiye bakış açısı da. CHP’liydi evet ama aynı zamanda halk dostu, samimi, dürüst ve her şeyden önemlisi devletçi bir adamdı. Tunceli’de dimdik yürümüştü PKK’ya karşı! 

Onun bu anlayışı ve seçildiği günden bugüne bozmadığı çizgisi, mecliste Elazığ diye bağırışı, vatandaşın gönülünün kapısını da aralamıştı adeta.. Gürsel Erol’u çok fazla anlatmaya da gerek yok. Zaten onun siyaset anlayışını hep birlikte gördük ve test ettik. Görünen o ki daha da uzun bir süre göreceğiz.

Ancak tam da burada isminin altını çizmemiz gereken bir isim daha var. O da CHP İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran. Ne yalan söyleyelim, böyle bir CHP il teşkilatı, böyle bir uyum, böyle bir adaptasyon asla ve kesinlikle beklemiyorduk. Bundan kısa bir süre önce Elazığ’da bir CHP il teşkilatı kurulacak ve Gürsel Erol Elazığ’da olmadığı zaman ondan kalan boşluğu dolduracak deselerdi inanmazdık.

Bunu da yaşayarak gördük ve özeleştirimizi de yapıyoruz. 

Duran, şehrin meselelerine hakim, vatandaşla iç içe, gezmedik, adım atmadık yer bırakmadan tıpkı Erol gibi halktan yana bir siyaset anlayışı sergiliyor. CHP’ye olan önyargının kırılmasında aktif rol oynuyor. Anlık refleksler, şehrin sorunlarına parmak basan açıklamalarla öneml, misyonu üstleniyor Elazığ’da. 

Özetle ve sonuç olarak Elazığ’ın siyasetten çok şey beklediği bugünlerde kapısının çalınmasını ve derdinin dinlenmesini aynı zamanda derdine mantıklı çözümler sunulmasını isteyen Elazığlı seçmen karşısında bir muhatap bulabiliyor. 

Anlaşılan o ki ilerleyen günlerde Coşkun Çağlar Duran ismini sıklıkla ve yeni sıfatlarla duymaya alışmalıyız...