31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Elazığ’da gezmedik yer, çalmadık kapı bırakmayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yoğun temaslarını sürdürüyor. AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, AK Parti Elazığ İl Yönetim Kurulu, AK Parti Elazığ Kadın Kolları Yönetim Kurulu, AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Yönetim Kurulu ve AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyelerinin de eşlik ettiği Başkan Şerifoğulları, ilk olarak DSİ 91. Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Şube Müdürü Veysel Memişoğlu ve kurum çalışanları ile bir araya gelen Başkan Şerifoğulları, çalışmalarında başarılar diledi.


BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ İNCELEDİ
Başkan Şahin Şerifoğulları ve beraberindeki heyet daha sonra, Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde, İl Müdürü Turgay Çam, kurum çalışanları ve atölyelerde eğitim gören vatandaşlarla buluştu. Başkan Şerifoğulları, kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserleri inceleyerek, çalışmalarında kolaylıklar diledi, çocuklara hediyeler dağıttı. 


BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, DEPREMİN SEMBOLÜ YÜSRA İLE BULUŞTU
Başkan Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak Elazığ depreminde eşi ve oğlunu kaybeden Ayşe Yıldız ile enkaz altında kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden Yüsra Bebek’le bir araya geldi. 


“CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A, MİNNETTARIZ”
Ziyarette konuşan Başkan Şerifoğulları; “24 Ocak 2020 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Depremin olduğu ilk andan itibaren 3 Bakanımız hemen ilimize teşrif ederek, hızlı şekilde yaraların sarılması için durumu tespit etmişlerdi. Depremin üzerinden 24 saat geçmeden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da ilimize teşrif ettiler. Bütün kurum ve kuruluşlara ivedilikle talimat verdiler. Hızlı bir şekilde geçici yaşam alanlarının oluşturulması noktasında yapılan çalışmalar, hasar tespiti sonucu yeni konutların ihalesinin yapılması, depremin üzerinden daha 1 yıl geçmeden 12 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesi ve bugün geldiğimiz noktada toplamda 25 bin konutun yapılıp hemşehrilerimize teslim edilmesi, şehrimizin depreme dayanıklı bir kent haline gelmesini sağladı. Böylece, 6 Şubat’ta asrın felaketi diye tabir edilen depremde ilimiz en az hasarla süreci atlattı. Biz, bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız. Allah kendisinden razı olsun. Kendilerinin, her afette vatandaşlarımızın yanında olması, yaralarımızın sarılması noktasında büyük gayretleri söz konusu. Bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza şükranlarımı iletiyorum.” ifadesinde bulundu.


“YÜSRA KIZIMIZIN EĞİTİM HAYATINDAKİ MASRAFLARINI BİZ KARŞILAYACAĞIZ, KENDİSİNİN VE AİLESİNİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”
Ayşe Yıldız’ın, Yüsra’nın eğitim masraflarının karşılanması çağrısına kayıtsız kalmayan Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları; “Yüsra Bebek, Elazığ depreminin sembol isimlerinden birisi. Yüsra Bebeğimiz şu anda büyüdü, abla oldu, 7 yaşına geldi ve eğitim hayatına başladı. Ailemizin çağrısına kayıtsız kalmayarak hızlı bir şekilde ailemizle buluştuk. Yüsra kızımızın inşallah bundan sonraki süreçte eğitim hayatındaki masraflarını biz karşılayacağız, her zaman yanında olacağız. Ailemizin de yanında olacağız. Allah’a hamdolsun devletimizin gücü, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanlarımızın devletimizin bütün imkanlarını Elazığ’a sevk etmesi sonucu, bizler de yerelde depremzede kardeşlerimizle bir arada olarak, onların yaralarını sarabilmek için gayret ediyoruz. Her zaman hemşehrilerimizin yanındayız. Özellikle Yüsra kızımızın ve ailemizin yanında olacağımızı yeniden belirtmek isterim. İnşallah Yüsra kızımız büyüyecek. Kendisi savcı olacağını belirtti. Bu noktada kızımızla birebir ilgileneceğiz.” dedi.


AYŞE YILDIZ; “BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Yüsra’nın annesi Ayşe Yıldız ise, Başkan Şerifoğulları’nın çağrılarına duyarsız kalmadığını ifade ederek; “Başkanımızdan Allah razı olsun. Kendileri çağrımızı duydu ve hemen buraya geldi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu süreç zor geçti ancak Yüsra’nın yanında Başkanımız olacak. Kendileri Yüsra’ya destek olacak.” diye konuştu. 
Daha sonra Başkan Şerifoğulları ve beraberindeki heyet, Elazığ depreminde yakınlarını kaybeden Semra Kartal ve Selahattin Çiçek’i ziyaret ettik. Ziyarette, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar rahmetle anıldı, dualar edildi. 


ESNAF VE VATANDAŞLAR; “BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN YENİDEN ADAY GÖSTERİLMESİNE ÇOK MUTLU OLDUK”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları daha sonra Yahya Kemal Beyatlı Caddesi’ndeki esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Tek tek esnafları ziyaret eden Başkan Şerifoğulları bol ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Başkan Şerifoğulları’nın, yeniden Belediye Başkan Adayı gösterildiği için duydukları memnuniyeti ifade eden esnaf ve vatandaşlar da, desteklerinin Başkan Şerifoğulları ile olduğunu söyledi. 


“SEVDAMIZ, DAVAMIZ, İNANCIMIZ ELAZIĞ”
Başkan Şahin Şerifoğulları da; “Bizleri güler yüzle ve güzel muhabbetle karşılayan, destekleyen tüm esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum. 31 Mart akşamına kadar çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız. Bizim sevdamız, memleket sevdası. Sevdamız, davamız, inancımız Elazığ.” dedi.