CHP’li belediyelerin Elazığ’da yaptıracağı okulların temel atma törenine katılmayan Ak Parti’ye yönelik eleştirilerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Ak Parti Elazığ Millevekili Metin Bulut, bu eleştirilerin haksız olduğunu ve okul yapımının siyasi malzeme olarak kullanılmasının etik olmadığını söyledi.

“AK PARTİ KURDELE KESER”

Temel atma törenlerinin eski bir siyasi anlayışı temsil ettiğini belirten Bulut: “Biz epeydir yönümüzü şöyle değiştirdik; Ak Parti iktidarıyla birlikte geçmişteki siyasal alışkanlıkların hepsini bir tarafa koyacağız. Temel atma törenlerine değil kardeşim, kurdele kesim törenlerinde olacağız. Yani yapın bitirin biz de mutluluğumuzu sizinle paylaşalım. Bu geçmişin Türkiye’sinin alışkanlığıydı. Temeller siyasi arenada atılıyordu, projeler 20-30 yıl sonra bitiriliyordu. Bizim buna tahammülümüz yok” dedi.

“ÖNCE BİTİRİN SORNA KONUŞUN”

Okul yapımının siyasi malzeme olarak kullanıldığını bunun da etik olmadığını belirten Bulut, şunları söyledi: “Biz diyoruz ki kardeşim önce bitirin. Bakın depremin üzerinden üç yıl geçmiş halen daha temeli atılacak, başlanacak. Ben bu arada 25 Bin tane konut, onlarca cami, okul bitirmişim. Bunların hala temeli atılacak ve burada fırtına kopartılacak ve bizde o temel atma törenine gitmemişiz diye eleştirileceğiz. İnsan azıcık vicdan ve izan sahibi olur. Biz burada bu kadar bina yaparken hangisinde temel atma töreni yaptık? Bu kadar okul yaptık hangisinde insanların hepsini buraya döküp de “gelin biz bir temel atıyoruz” dedik. Biz yaptığımız ve bitirdiğimiz yerlerin kurdelesini bile kesmedik. Bir yapsınlar bitirsinler, bunu siyasi malzeme haline getirmek çok şık ve etik değil. Toplum da bunu görüyor ve biliyor.”

“KURDELE TÖRENİNE KATILIRIZ” 

Depremin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen okulların tamamlanamadığını eleştiren Bulut, son olarak şunları söyledi: “Siz bizim hatırlatmamız üzerine söz vermiştiniz. Ben demiştim ki depremden sonra Elazığ’a gelmek bir yıl sonra bunların akıllarına geldi. Akıl etselerdi de iki üç okul yaptırıyoruz deselerdi. Bunun üzerine Metin Bey haklı, biz üç tane okul yaptıracağız dediler. Daha bir tanesinin yapımına yeni başlandı, bir tanesinin temeli atılacak, diğerinin akıbeti belli değil. Bunu da biz neden gitmemişiz diye beni eleştirecekler, öyle bir şey yok. Ayrıca kamu kaynaklarıyla yapılıyor bu okullar. Bunu da vurgulamak lazım. Bunları CHP’nin bütçesiyle yapmıyorsunuz. Artık bunlardan sıyrılmak lazım. Dediğim gibi bir yapıp bitirsinler, temel atmaya değil ama kurdelesini kesmeye katılırız.