GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-01-2023 12:51

Bulut: 'Elazığ Havalimanı Türkiye'nin Öncelikli Havalimanları Arasına Girdi'

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Havalimanı'nda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bulut: 'Elazığ Havalimanı Türkiye'nin Öncelikli Havalimanları Arasına Girdi'

Milletvekili Bulut, havalimanında yapılan ikinci pist ile uçuşların sorunsuz devam edeceğini belirterek, Apron Park Yerlerinin hizmete açılması ile birlikte daha önce yedi olan park yeri sayısı on beşe çıkarıldığını söyledi.
AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada; “Türkiye’de çok az havalimanının ikinci pisti var. Havalimanımız yenilendikten sonra meydana ikinci bir pist yapmakla ilgili talebimizi dönemin Ulaştırma Bakanına ilettik. Yatırım ve Strateji Programında bu projenin olmamasına rağmen projemizi kabul ettirdik. Proje kabul edildikten sonra projenin finansmanı için ilgili bakanlıklar arasına milletvekili arkadaşlarımızla birlikte adeta mekik dokumaya başladık. Ödenekleri çıkardık. Pistin teknik projelendirmesi hızlıca yapıldı. Sonra yapım süreci başladı. Allah’ın lütfuyla yapımı tamamlayıp bitirdik. Havalimanımızın iki pistiyle birlikte uçuşlar sorunsuz ve aksamasız devam edecek. Havalimanımız Uluslararası, yurtiçi ve kargo taşıma uçuşlara sorunsuz ve yüksek verimle hizmet veriyor” dedi.


“ELAZIĞ HAVALİMANI’NDA 2022 YILINDA YOLCU TRAFİĞİ 666 BİN 724 OLDU”
AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Havalimanı’nın 2022 yılı yolcu sayısını da açıkladı. 
Bulut, “Son bir yılda Elazığ Havalimanındaki hareketlilik(pandemi koşullarına rağmen); 12 Aylık (ocak-aralık arası) dönemde Elazığ Havalimanı’nda yolcu trafiği: 666.724, uçak trafiği: 4.847, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 9.449 ton olarak gerçekleşti. Bu yıl bu rakamlar çok daha yüksek olacak. Ayrıca Elazığ Havalimanı Emergency Pisti (Acil Durum Pisti) ve İlave Apron Park Yerlerinin hizmete açılması ile birlikte daha önce yedi (7) olan park yeri sayısı onbeşe (15) çıkarıldı. Park yerlerinin artırılması ile Havalimanı aynı anda daha çok uçağa hizmet verme imkânına kavuştu. Her açıdan çok güçlü ve gerektiğinde hızlıca yenilenebilir bir Havalimanımız var. Hava Limanımız Malatya, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır ve özellikle kış dönemlerinde Muş illerinden gelen yolculara hizmet vermektedir” şeklinde konuştu.

AdminAdmin