24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem neticesinde Elazığ’da en ağır hasarı alan mahallelerin başında Abdullahpaşa Mahallesi geliyordu. Neredeyse üçte ikisi yıkılan mahallenin büyük bir bölümü riskli alan ilan edilerek TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edildi.
İnşa çalışmaları neticesinde, ağaçlarla dolu, yazın yeşili sonbaharda sarı ve turuncu renkleriyle mahallenin sembolü olan ve mahalle sakinlerinin bir nefes alma alanı olarak gördükleri “Gezi yolu” ismiyle hafızalara kazınan alan büyük hasar görmüştü. 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, mahalle sakinlerinden gelen yoğun talebe karşılıksız kalmayarak bir proje hazırlanmasını istedi ve proje neticesinde 3 bin 600 km’lik bisiklet yolu tamamlanarak alan eski ruhuyla mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.


KARAÇALI ÇEŞMESİ DE YAPILDI
Aynı zamanda deprem öncesinde mahalle sakinlerinin ihtiyacını karşılayan karaçalı çeşmesi de kullanım dışı kalmıştı. Bisiklet yolu projesi kapsamında çeşme de onarılarak yeninden hizmet sunuldu.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar projeyi çok beğendiklerini belirterek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

İşte o görüşler:
“ABULLAHPAŞA’YA AYRI BİR GÜZELLİK KATTI”

Erdal Büyük: “Yol çok güzel olmuş ve güzel bir emek verilmiş. Hem şehrimize hem de Abdullahpaşa’ya ayrı bir güzellik katmış. Karşı taraftan daha güzel gözüküyor. Bisiklet yolunun buraya ayrı bir hava kattığını düşünüyorum. Bu sayede zamanla sporun da yaygınlaşacağını düşünüyorum. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları olmak üzere herkese teşekkür ederim.”


“MAHALLEMİZE ÇOK YAKIŞTI”
Büşra Yıldız: “Uzun süredir bu mahallede yaşıyordum ve neredeyse gezi yolunda büyüdüm diyebilirim. Bu alan mahalle sakinlerimiz açısından bir yaşam alanıydı. Yani inanın ben minibüsten inip buraya ayak bastığımda bir güven hissi doğuyordu. Tabi kötü bir deprem yaşadık ve gezi yolumuzda ciddi bir hasar aldı. O yol tamamlanmadan mahalleye her geldiğimde bugüne kadar kötü bir his içerisine giriyordum. Neticede gerçekten ciddi bir emek verildiğini görüyoruz. Belediyemiz sağ olsun güzel bir projeyle burayı eski ruhuyla tekrar mahallemize kazandırdı. Bisiklet yolu eski ruhuyla mahallemize çok yakıştı. Şahin Başkanımıza çok ama çok teşekkür ediyorum.”


“MAHALLEMİZ GÜZEL BİR ESER KAZANDI”
Selahattin Şakar:  “Uzun süredir bu mahallede yaşamaktayım ve bu projeyle mahallemiz güzel bir eser kazanmış oldu. Tabiri caizse dört dörtlük bir yol diyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan iyisi can sağlığı.”