Söz konusu açıklamada Yıldırım, "ilimiz merkezi, ilçeleri ve beldelerinde Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatlarımız tamamlanmıştır. Geçtiğimiz pazar günü ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak yapılan “Teşkilat İçi Temayül Yoklaması” da tamamlanarak değerlendirme sürecine girilmiştir. Bu süreçte partimize gösterilen büyük teveccüh bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Şehrimize belediyecilik alanında hizmet ederek, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yüküne ortak olmaya talip olan tüm aday adaylarımızı tebrik ediyor ve hasseten teşekkür ediyorum. Her bir aday adayımız partimiz için çok değerlidirler.

Malumunuz olduğu üzere, yerel yönetimlerin icra kadrosu Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleridir. Bizler AK Parti ailesi olarak meclis gruplarımızın ilimizin mümkün olan en fazla dinamiğini temsil edebilmesini arzu ediyoruz. 

Yerel yönetim mekanizmasında ilimizin her kesiminin layık olduğu şekilde temsil edilmesi, hizmetin kalitesini sağlayacaktır. Mühendis, mimar, esnaf, iş insanı, eğitimci, doktor, ev hanımı ve diğer meslek disiplini temsilcilerimiz partimize güç, şehrimize değer katacaktır. 

Genç meclis üyelerimiz geleceğimizi tasarlayacak, şehrimizi yarınlara taşıyacaktır.

Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinde olduğu gibi Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliği Aday Adaylığında da partimize yüksek bir teveccüh ve ciddi sayılarda müracaatlar devam etmektedir. 

Bizler hizmet edilecek makamları hiç kimseye rezerve de etmeyiz, defans ta uygulamayız. Bu görevleri ifa edebileceğine inanan ve partimize müracaat eden her bir aday adayımız, mutlaka ilgili kurullarımızca değerlendirilecek ve uygun bulunan isimler adaylara dönüştürülecektir.

3 Aralık 2023 Pazar Gününe kadar devam edecek meclis üyeliği aday adaylığı sürecine değerli vatandaşlarımızı davet ediyor, saygı ve muhabbetlerimi arz ediyorum." ifadelerine yer verdi.