31 Mart  Mahalli idareler Seçimleri çalışmalarına yoğun tempoda devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bir yandan da Ankara’da çeşitli temaslarda bulunuyor. 


BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN, SPORA VE SPORCUYA DESTEK
5 yıllık görev süresi boyunca hizmet aşkıyla çalışan ve Elazığ’a birbirinden kıymetli yatırımları kazandıran Başkan Şerifoğulları, Elazığ’ın sporuna ve sporcusuna destek olmayı sürdürüyor. Başkan Şahin Şerifoğulları, planlanan sportif yatırımlarla faaliyetlere destek sunulması için Ankara’da Spor Toto Teşkilat Başkanı Dr. Mehmet Ata Öztürk ile bir araya geldi. Çeşitli istişarelerin gerçekleştiği buluşmada destek ve hibelerle ilgili protokol imzalandı. Protokolle ilgili konuşan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Elazığ’ımızda spora ve sporcuya destek olmaya devam ediyoruz. Şehrimizde yapımı devam eden ve yeni dönemde hayata geçireceğimiz sportif projelerimize ilişkin destek ve hibelerle ilgili Spor Toto Teşkilat Başkanı Sayın Dr. Mehmet Ata Öztürk ile protokol imzaladık. Elazığ’ımıza yapılan yatırım ve desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Şehrimize hayırlı olsun.” ifadesinde bulundu. 


BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, SEÇİM BEYANNAMESİ TANITIM TOPLANTISINA KATILDI
Başkan Şerifoğulları, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri beyannamesini açıkladığı, Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısına katıldı. Toplantı, AK Parti Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ana temasının, “Gerçek Belediyecilik” olarak vurgulandığı toplantıda, 8 başlık yer aldı. 


“SEÇİM SLOGANI: TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN, GERÇEK BELEDİYECİLİK”
AK Parti’nin, “Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik” adıyla hazırladığı Seçim Beyannamesi’ni kamuoyu ile paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “AK Parti olarak mahalli seçimlerdeki ilk sınavımızı “AK eller AK iller yerel kalkınma başlıyor” diyerek 2004’te vermiştik. Ardından 2009’da “Her şey Türkiye için işimiz hizmet gücümüz millet” sloganıyla şehirlerin hizmetine talip olmuştuk. 2014 yılında “Daima millet daima hizmet, millet eğilmez Türkiye yenilmez” mesajıyla vatandaşlarımızın huzuruna çıkmıştık. Son mahalli seçimlerin yapıldığı 2019 yılında “Memleket işi gönül işi” diyerek sandığa koşmuştuk. 31 Mart 2024 seçimlerine ise “Gerçek belediyecilik hazırız, kararlıyız” diyerek gidiyoruz. Seçim beyannamemizin başlığını “Türkiye Yüzyılı için gerçek belediyecilik” olarak belirledik.” dedi.


BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI; “YEPYENİ PROJELERLE, DURMADAN YORULMADAN DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA SÖZ VERİYORUZ”
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları; “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı, Büyük Türkiye’mizin güçlü lideri, millet ve memleket sevdalısı, AK davamızın lideri Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Ankara’da gerçekleşen Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısına katılım sağladık. Sayın Cumhurbaşkanımız, “Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız” diyerek, AK Parti yerel yönetim vizyonu, katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik, dirençli şehirler, Türkiye Yüzyılında şehir ve çevre, toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri, duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik, kültür üreten şehirler, hizmet ve eser belediyeciliği olmak üzere 8 ana başlıkta seçim beyannamesini açıkladılar. 
Bizler, AK Belediyeciliğin ne olduğunu bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızdan öğrendik. Kıymetli şahıslarından aldığımız feyz ışığında yerelde, insanı merkeze alan çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışıyla 5 yılda eser ve hizmet ürettik. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yakmış olduğu meşaleyi bir adım öteye taşıyabilmek için, canla, başla mücadele ettik. Biliyoruz ki belediyecilik; şehre aşkla bağlı olmayı, hizmet ve eser üretmeyi, aynı zamanda gönüllerde yer edinmeyi gerektirir. Bu duygu ve düşüncelerle Allah’ın izniyle kıymetli hemşehrilerimizin teveccühleriyle inşallah ikinci 5 yılımızda da sevdalısı olduğumuz Aziz Şehrimizi projelerimizle ve yatırımlarımızla geleceğe taşımaya, sorunlarını bir bir çözüme kavuşturmaya, ihtiyaçlarını gidermeye ve her alanda güçlü, gelişmiş, bölgede lider konumda bulunan bir Elazığ inşa etmeye devam edeceğiz. Dünden bugüne gelişen, geliştikçe büyüyen aziz şehrimiz için; hazırız, kararlıyız… Yepyeni projelerle, durmadan yorulmadan daha çok çalışmaya söz veriyoruz.” diye konuştu.


BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCISI LOKMAN ERTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ
Başkan Şerifoğulları daha sonra, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ile birlikte; AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Lokman Ertürk’ü ziyaret etti. Başkan Şerifoğulları ziyaretle ilgili; “Misafirperverliklerinden ve hoşsohbetlerinden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.