Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehrin bugünü ve yarınlarına önemli bir kazanç olacak bir projesi için daha geri sayım başladı. 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ilk olarak şehrin kimliğine önemli bir değer kazandıracak olan ve açılışa hazırlanan Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı’nda, ardından da çalışmaların başlatıldığı Geri Dönüşüm Parkı sahasında incelemelerde bulundu. Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Başkan Şerifoğulları, “Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı’nı kısa süre içerisinde hizmete sunacağız. Şehrimiz adına heyecan verici olan bu kıymetli çalışmanın şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 


MODERN YER ALTI OTOPARKINDA SON RÜTUŞLAR YAPILIYOR 
Şehrin otopark ihtiyacına çözüm amacıyla inşa edilen toplamda 22.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı ve 940 araç kapasiteli modern yer altı otoparkında son rütuşlar yapılıyor. 
Giriş ve çıkışı Vali Fahribey Caddesi üzerinden sağlanacak otopark bünyesinde iki adet asansör kulesi ve araç yıkama alanı yer alıyor. Modern teknoloji ile donatılan yer altı otopark alanında vatandaşlar boş yer aramak için ekstra zaman harcamadan elektronik yönlendirme sistemi ile araçlarını park edebilecek. Elektronik "Dolu-Boş" sistemi sayesinde araçlarını park etmek isteyen vatandaşlara ışıklı yönlendirme ile kaç araçlık park alanı olduğu gösterilerek vatandaşların araçlarını park ederken yaşayacakları zaman kaybı minimize edilecek.


MEYDANDA YEŞİL ÖRTÜ ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI
Şehre kazandırılacak 38 bin metrekarelik meydanın 22 bin metrekaresinde bazalt taş kullanılarak gerçekleştirilen sert peyzaj çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. İki adet süs havuzunun yer aldığı meydanda oturma bankları yerleştirilirken pergola imalatlarında da sona gelindi. 
Meydanda ayrıca ay ve yıldızdan oluşan Kent Simgesi oluşturuldu. Kent Simgesi’nin çevresinde ise Türkiye Cumhuriyeti ve tarihteki 16 Türk devletini simgeleyen 17 adet bayrak yer alacak. 
Meydanda 16.000 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek yeşil örtü çalışmaları kapsamında ise dolgu tesviye ve sulama tesisatı çalışmalarına başlanıldı.


 ŞEHRE YEPYENİ BİR NEFES
Şehre yepyeni bir kimliksel değer olarak hayata geçirilen Cumhuriyet Meydanı, yeşil örtüsüyle de şehre nefes olacak.
Alanda toplam 325 adet akça, defne ve oya türlerinde ağaç dikimi, toplam 8 bin 902 adet çalı grubu bitki dikimi gerçekleştirilecek. Meydanda ayrıca 10 bin 420 metrekare çim ekimi gerçekleştirilecek. 


ŞEHİR YEPYENİ BİR DEĞERE DAHA KAVUŞUYOR
Başkan Şerifoğulları, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği incelemelerinin ardından Elazığ Belediyesi tarafından çevre duyarlılığını artırmak ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla yepyeni bir değer olarak şehre kazandırılacak Geri Dönüşüm Parkı sahasında incelemelerde bulundu. 
Cumhuriyet Mahallesi’nde toplam 11.812 metrekare alan üzerinde çevresel sürdürebilirliğe ve çevre bilincini yaygınlaştırmaya katkı sağlamak amacıyla geri dönüşüm ürünlerinden oluşturulacak Geri Dönüşüm Parkı oluşturduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Bölgemizde örnek nitelikte bir proje olan Geri Dönüşüm Parkı’nda çalışmalarımız ilerliyor. Sahip olduğumuz kaynaklarımız sınırsız değil. Bu nedenle gelecek nesillerin bize emaneti olan yeşilimizi, havamızı, suyumuzu korumak zorundayız. Elazığ Belediyesi olarak geri dönüşümü önceleyen çalışmalarımız her zaman önceliğimiz olacaktır. Geri dönüştürülebilen malzemelerden oluşturacağımız parkımız, çevre bilincinin yaygınlaştırılması açısından örnek nitelikte bir adım olacaktır. Çocuklarımız burada keyifle vakit geçirirken aynı zamanda çevre bilincini de kazanmış olacaklar.” dedi.  
Geri dönüştürülebilir malzemelerin değerlendirileceği park alanında; hurdaya ayrılmış metal, plastik ve tahta gibi çeşitli malzemeler kullanılarak çocukların güvenle oynayabileceği oyun grupları, varillerin dönüşümünden elde edilmiş koltuk, çeşme, konteynerden dönüştürülmüş kafe, ağaç kütüğünden yapılmış masa, otomobil lastiğinden yapılan salıncak, tahterevalli, macera parkuru ve metalden yapılmış figürler yer alacak. Zemin dolgu tesviye çalışmalarının devam ettiği alanda taş duvar örüm çalışmaları tamamlandı. Peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından park alanına oyun grupları yerleştirilecek.