Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Kanal Fırat Medya kuruluşumuzu ziyaret ederek Canan Gedik Ay’ın sunduğu “Fırat’ta Gündem” programına konuk oldu.

Başkan Alan, program sonrası yaptığı açıklamada sömestr tatilinde Pertek’te okuyan 11. Sınıf öğrencilerinden 10 kişiyi İngiltere’ye yollayacağını açıkladı.
Başkan Alan, “Sömestr tatilinde 11. Sınıf öğrencileri olacak diye düşünüyorum. Sebebi ise çocuklar yurt dışına gidip geldikleri zaman 12. Sınıfta üniversite sınavlarına katılacaklar dolayısıyla böyle bir vizyonlarında değişiklik olacak. Beklentilerinde bir değişiklik olacak. Yurt dışında öğrencileri İngiltere’ye göndereceğim. 10 tane 11. Sınıf öğrencisi tabi ki de başarılı çocuklar olacak. Önceliğimiz köyde ikamet eden çocuklar olacak. Kendileri ve aileleri zaten hayata negatif ve zor şartlarda tutunuyorlar. Bu şekilde hem başka diğer arkadaşlarında olan pozitif ayrımcılığı kırmak ve kendilerinin hayatlarını olumlu anlamda yönlendirmek istiyoruz. Bununla alakalı seçim zamanında her belediye başkanının olduğu gibi benimde projelerim vardı. Projelerimin içerisinde “Pertek Elçilerini Yetiştiriyor” adı altında bunu belirtmiştim. Pandemi döneminde biz bunu yapamadık. Pandemiden sonra ekonomik sıkıntılar oluştu. Gerçi hala daha devam ediyor ama bir şekilde bütçeyi yaratmaya çalışıyorum. Hedefim 1,5 yıllık zarfında Pertek’te 50 tane öğrencimizi İngiltere’ye göndermek. Orada minimum 2 hafta bir dil kursu ile çocuklarımızı tekrar ilçemize geri geldikten sonra olumlu anlamda hayatlarını değiştirmek istiyoruz. Köydeki çocuklar zaten negatif bir şekilde hayata tutunuyorlar. Bugün köylerde tarım ve hayvancılık konusunda devletin yeterli desteği yok. Kimininse arazisi yok bir şeyi yok. Aileler günü kurtarabilmek açısından bir şeyler üretip satıyorlar. Köydeki çocuklarımızın bu hırslarının biraz daha peçelenmesi için yurt dışını görmelerinin gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde birçok eksiklik var ama bugün İngiltere’de kıyaslandığı zaman çocuklarda bu eksiklikleri görüp ilerleyen zamanda kendi hayatlarını doğru bir şekilde yönlendirebileceklerdir” ifadelerini kullandı.