Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, şehrin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasını hedef edinen Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu amacına ulaşmak adına birçok çalışma yürütmekle birlikte sanayicilerimizi teşvik eden, başarıyı takdir ve taltif eden bir yaklaşım ortaya koyduğunu ifade etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ın geçtiğimiz ay içerisinde ilimize ekonomik katkı sunan işletmelerimizi, esnaf odalarımızı ve STK’larımızı ziyaret etmesinin anlamlı ve değerli bir adım olduğunu ifade eden Elazığ TSO Meclis Başkanı Karataş, “Sayın başkanımızın bu gayret ve adımları, şehre yeni bir heyecan, yeni bir dinamizm ve yeni bir enerji vermiştir. Şehri bir bütün olarak gören, her alanda kalkınmasını ilke edinen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın bu adımlarının, geleceğin güçlü Elazığ’ının inşasında önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyor ve kendisine teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

ALAN:  “SORUNLARI SAHİPLENDİK”

Şehrin sorunlarını sahiplik iddiasıyla göreve gelmelerinin üzerinden bir yıl iki ay geçtiğini, bu süre içesinde önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, kendilerinin sorunları sürekli gündeme getirmek ve tekrar etmek yerine, problemleri yüklenip sorumluluk alarak çözüme odaklandıklarını dile getirdi.

Şehrin sadece ekonomi alanında değil, birçok alanda hasıraltı edilen problemlerini yeniden ve tekrar konuşarak şehre yeni bir ümitsizlik verme yerine, bir mum yakarak, sorunun çözümü için bizzat ilgili kurumlara gittiklerini, sorunun bir parçası olmak yerine, çözüm olmayı tercih ettiklerini dile getiren Başkan Alan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz ay içerisinde Kanal 23 ekranlarında usta gazeteci Arif Çakmak’ın hazırlayıp sunduğu “ayrıntı” programına konuk olduk.

Yoğun bir soru yağmurunun yaşandığı programda hemşerilerimiz, bizlerin çalışmalarını, takdir ve teşekkür duygularıyla ifade ettiler. 

Yine televizyon programını izleyen hemşerilerimiz, ilimizle ilgili birtakım sorunları gündeme getirdiler.

Bunlardan biri Elazığ-Baskil yolunun duble hale getirilmesi,  bir diğeri de havalimanında ILS cihazının olmaması sebebiyle uçakların hem zaman hem de yakıt kaybı yaşamalarıydı.

Canlı yayında saygıdeğer hemşerilerime,  bu problemlerle bizzat ilgileneceğime ve takipçisi olacağıma dair söz verdim.

Ve hemen ertesi günü hem Karayolları 8. Bölge Müdürümüzü hem de Elazığ Havalimanı müdürümüzü bizzat ziyaret ederek sorunu ilettim.

Kendileri her iki konuda da çalışma başlatacakları müjdesini verdiler ve bizler de bu müjdeleri halkımızla paylaştık.”

 

“ŞEHRE KATMA DEĞER SAĞLAYANLARI ZİYARET ETTİK”

Ocak ayı içerisinde ilimizin ekonomisine katkıda bulunan firmalar ile Oda ve STK’ları ziyaret ettiklerini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan; “Her biri Elazığ’a katma değer sunan, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat konusunda önemli başarılar ortaya koyan firmalarımızı ziyaret ederek plaket takdim ettik.

Marifetin iltifata tabi olduğu gerçeğinden hareketle, yapılan başarıları takdir etmek, bunu taltif etmek yatırımcılarımız daha da şevklendiriyor ve cesaret veriyor.

Amacımız;  şehri “öğrenilmiş çaresizlik” duygusundan ve toksik düşüncelerden kurtarmak.

Amacımız; şehrin sahipsizliği üzerinden yürütülen negatif enerjiyi, şehri sahiplenerek pozitif enerjiye dönüştürmek.

Amacımız;  birlikte bir güç olduğumuzu ve bunu harekete geçirecek dinamizmimiz ve enerjimizin olduğunu ortaya koymak.” Dedi.

“ÖRNEK BAŞARILAR BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Firma ziyaretleri  esnasında çok güzel başarı hikâyeleri ortaya koyan işletmeleri ve bunun başında olan değerli hemşerilerimizi görmekten oldukça memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Alan, işletme ziyaretlerini sürdüreceğini dile getirdi.

 

“BAŞKAN ADAYLARINA TALEP DOSYALARIMIZI İLETECEĞİZ”

31 Martta yapılacak yerel seçimler öncesinde her partiye mensup Belediye başkan adaylarının Odalarını ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Alan; “Bizler Oda olarak tıpkı 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletvekili adaylarımıza sunduğumuz 13 maddelik manifesto gibi Belediye Başkan adaylarımıza da 15 maddelik talep dosyamız ileteceğiz.

Bu manifestomuzda;  sektör meslek sitelerinden, kalifiye elaman yetiştirilmesine,  istihdamı artıracak,  esnaflarımızı koruyacak ekonomik projelerden, şehir halkının acil beklentilerini içeren projelere yönelik beklentilerimizi içeren talep dosyamızı kendilerine sunmuş olacağız.” Dedi.

FAALİYET RAPORU OKUNDU

Başkan Alan’ın konuşmasının ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baloğlulları,   Aralık 2023 ile Ocak 2024 aylarında gerçekleştirilen faaliyetleri okudu.

İki ay içerisinde yapılan çalışmalar ise şöyle sıralandı:

• ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin ve ELFED Yönetim Kurulu Üyeleri Odamız Yönetim Kurulu Başkanı’nı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Yönetim Kurulu Başkanımıza, Dernek tarafından hazırlanan “ İz Bırakan 100 Elazığlı” isimli eserin takdimi gerçekleşti.

• Yönetim Kurulu Başkanımız; ASKON Elazığ Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 15.Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’na katılım sağladı.

• Yönetiminde yer aldığımız Fırat Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Kurul Toplantısı’na katılım sağlandı. İlimiz Valisi, Fırat Üniversitesi Rektörü ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı’nın yer aldığı programda 2020-2021-2023 Yılları Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

• Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İdris ALAN, Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Ahmet KUTLU, Başkan Yardımcısı Yusuf Duha AÇIKKAPI,  Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Tuba DEMİRKIRAN, Başkan Yardımcısı Seda Demirtaş GENÇ’in aralarında yer aldığı heyet TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nu ziyaret etti. Ziyarette ilimiz ekonomisi ve Odamız projeleriyle ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu.

• Elazığ Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ve Odamız işbirliğiyle düzenlenen “Enflasyon Muhasebesi” konulu seminer yoğun bir katılımla Odamızda gerçekleştirildi.

• Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Ruslan KAZAKBAEV ve beraberindeki heyet,  Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İdris ALAN ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Odamızda ağırlandı. Kendileriyle iki ülke arasında karşılıklı ticaretin, özellikle de ilimiz ticari imkanlarının değerlendirmesi üzerine görüşme sağlandı.

• İlimizde faaliyet gösteren medikal firmalarından oluşan bir heyet Odamız Yönetim Kurulu Başkanı’nı makamında ziyaret etti. Sektörün sorunları ve kamu hastanelerinden alacakları üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

• Odamızdan Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Kovancılar ilçemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Odamız üyeleri iş yerlerinde ziyaret edildi. Sorunları ve talepleri kayıt altına alındı. Kovancılar Kaymakamı ziyaret edildi. Kovancılar İş Adamları Derneği’nde  üyelerimizle bir araya gelinerek faaliyetlerimiz hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Bölgede kurulacak olan Karma OSB’nin süreçleri hakkında bilgi verildi. İlimizde ve bölgede tek olan kaz üretim çiftliği yerinde ziyaret edildi.

• 8 Ocak 2024 tarihinde 2022-2023 dönemi faaliyetlerimizi açıkladığımız “Hizmette 1. Yılımız” programını Odamız Meslek Komitesi, Meclis, Yönetim Kurulu, Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin katılımıyla Odamız Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

• 10 nolu Meslek Komitesi üyelerimizle 2024 yılında gerçekleştireceğimiz projelerle ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

• Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Kanal 23 ekranlarında Arif ÇAKMAK’ın sunduğu “Ayrıntı” programına konuk oldu. 2022-2023 döneminde gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

• Teknova OSB Yönetim Kurulu toplantısı Elazığ Valiliği’nde gerçekleştirildi. Toplantıda girişimcilerin arsa tahsis talepleri değerlendirildi.

• Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren üyelerimize 2 ayrı program dahilinde ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret esnafında kendilerine ilimiz ekonomisine, üretimine ve istihdamına sağladıkları katkılardan dolayı plaket takdim edildi. Ziyaret esnasında üyelerimiz sorunları ve beklentileri kayıt altına alındı.

• Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab MAMİROV Odamızda Meclis üyelerimizle bir araya geldi. Toplantıda ülkenin yatırım potansiyeli değerlendirildi. Karşılıklı yapılabilecek ticari konular hususunda görüş alışverişi yapıldı.

• Elazığ Ticaret ev Sanayi Oda Başkanımız tarafından Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan KURNAZ makamında ziyaret edildi. Tüm Esnaf Odalarının aynı çatı altında birleştiği yeni hizmet binasını ziyaret edilerek bina içerisinde yer alan tüm esnaf oda başkanlarına hayırlı olsun temennisinde bulundu.

• Elazığ Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği’ne Yönetim Kurulu Başkanımız ve beraberindeki heyetle ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında üyelerimizin sorunları dinlendi.

 

• Elazığ Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Cebrail TOP ve Yönetim Kurulu üyelerine bir ziyaret gerçekleştirildi. Gıda Toptancılar sitesi sorunu başta olmak üzere sektör sorunlar üzerine görüşme sağlandı.

• Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası Başkanı Hakan ALBAYRAK’ a ziyaret gerçekleştirdi. Esnaf ve tüccarlarımız için yapılabilecek ortak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

• Elazığ Elektronikçiler, Saatçiler ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası ziyaret edildi.

• Elazığ Berber ve Kuaförler Odası ziyaret edildi.

• Elazığ Fırıncılar Odası ziyaret edildi. Son günlerde gündemde olan Ekmek fiyat artışlarıyla ilgili istişarelerde bulunuldu.

• Çok sayıda üyemizi ve STK temsilcilerini Odamız Yönetim Kurulu Başkanı makamında ağırladı ve sorunlarıyla ilgili olarak istişarelerde bulunuldu.

• Önümüzdeki Yerel Seçimler süreciyle ilgili olarak çeşitli partilerden aday adaylığını açıklayan vatandaşlarımız, Odamız Yönetim Kurulu Başkanını ziyaret ettiler.

• Odamız Yönetim Kurulu Başkanı tarafından üye ziyaretleri gerçekleştirildi.

• Çeşitli açılış törenlerine katılım sağlandı.

• Kamu Kurum Kuruluşları nezdinde oluşturulan Komisyonların yapılan toplantılarına katılım sağlandı.