İlimiz ekonomisine katkı sunarak şehrimizin gelişmesini sağlayan firma ziyaretleri kapsamında Güleç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güleç’i ziyaret eden Başkan Alan istişarelerde bulundu.
Mehmet Güleç’in ilimizin problemlerini her platformda gündeme getiren bir değer ve kanaat önderi olduğunu ifade eden Başkan Alan, “Bizler görev süremiz içinde bazı sorunları görmemiş olabiliriz.  Bu konudaki eksiklikleri bizlere ifade etmeleri amacıyla iş insanlarımızı ziyaret ediyor ve kendilerinin önerilerini alıyoruz.” Dedi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın işletmelerini ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Güleç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güleç, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında KOSGEP aracılığı ile verilen ve istihdamın artırılmasına yönelik kredi verilecek iller arasında Elazığ’ın olmasının bir eksiklik olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Avrupa Birliği destekli, faizsiz KOSGEP kredilerini her zaman açıklanıyor. Ben de bunları takip eden biri olarak FOSTER kredilerinde desteklenen illere bakınca Elazığ'ın olmadığını gördüm.  Sizler de bizi ziyaret edince bu vesileyle aktarmak istedim.  Bu konuda sizlerin girişimleriyle bu konuda sonuç alınabileceğine inanıyorum. FOSTER kredisi ilk çıktığı zaman Bursa, İstanbul ve Kocaeli yoktu.  Daha sonradan bu iller de eklendi.  Bu konuyu siyasi yetkililiklere taşınması ve baskı kurarak Elazığ’ın da ilave edilmesi konusunda destekleriniz talep ediyoruz. Çünkü Elazığ,  teşvik ve desteklere ihtiyacı olan bir il. Zira Elazığ'da kendi öz sermayeleri güçlü ve köklü firma ve markalarımız yok.  Babadan, dededen gelen sanayicimiz yok.  Hepimiz kendi imkânlarımızla ve gayretlerimizle bir yere gelmişiz. Bu sebeple Elazığ yatırımcısının bu desteklere ihtiyacı var.”
Güleç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güleç’in dikkat çektiği Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye’de Sosyal ve Ekonomik Uyumu Teşvik Etmek için Özel Sektörün Güçlendirilmesi (FOSTER) Projesi’nde Elazığ’ın da yer alması konusunda çalışma yapacaklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  istihdamı arttırmak, geçici ve uluslararası koruma kapsamındaki yabancıların sosyal ve ekonomik uyumunu teşvik etmek ve projenin yürütüldüğü 15 ilde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) dayanıklılığını artırmak için Türkiye’deki özel sektörün güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan FOSTER projesine Elazığ’ın da alınması için girişimde bulunacaklarını ifade etti.
 Başkan Alan’ın üye ziyaretleri kapsamında ikinci durağı ise Yıldızlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Halis Yıldız oldu.
İdris Alan’ın Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinde bugüne kadar başarılı bir grafik ortaya koyduğunu ifade eden Yıldız, “ Başkanımızın bugüne kadarki çalışmalarını başarılı görüyoruz. Başkanımız,  şehir için mücadele ediyor. Bir şeylere vesile olmak için büyük bir çaba içerisinde.  Başkanımın yüreği ve gayretleriyle bu şehir daha da iyi yerlere gelecektir” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak üyelerinin sıkıntılarını, problemlerini kendi iş yerlerinde dinlemek için ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Alan, “ Elazığ'ı birlikte nasıl kalkındırabilir, şehrin sorunlarını problemlerini nasıl çözebiliriz amaçlı gerçekleştirimiz ziyaret ve istişarelerimiz,  bizlerin de rehberi ve yol haritası oluyor. Yapmış olduğumuz ziyaretten dolayı üyelerimiz de büyük memnuniyet duyuyorlar. Bizler seçimden seçime üyelerimizi gezmiyor, yatırımcılarımızı ve şehrimiz ekonomisine katkı sunan iş insanlarımızı her zaman ziyaret ediyor ve taleplerini alıyor ve çözüyoruz” dedi.