Başkan Alan ziyaretlerine, Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz ile başladı.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduktan sonra üyelerine nasıl hizmet hizmetlerini yakından takip etiklerini  ve bundan dolayı kendilerinden memnun olduklarını ifade eden Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Esnaf Odaları Birliğiyle Ticaret ve Sanayi Odasının örnek dayanışması  ve vermiş oldukları destekten dolayı Başkan Alan’a teşekkür etti.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odaları Birliği’nin dayanışması ve güç birliği yapmasıyla  şehirde çözülemeyen sorun kalmayacağını ifade eden Başkan Kurnaz, şunları söyledi:
“Bugüne kadar destekeriniz ve faaliyetlerinizle bizleri yalnız bırakmadığınızı açıkça gösterdiniz. Bizlerin böylesine güzel binada hizmet etmemizi sağlayan ve binayı bizlere tahsis eden Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum.  Ziyaretleriniz için de sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum”
Odaların bir arada hizmet verdiği böylesine  prestij  bir binada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Turan Başkanımız seçilmeden önce neye mal olursa olsun Elâzığ’daki esnaf odalarımıza prestij bir bina kazandıracağını seçim vaadi  olarak söz vermişti. Ve bugün gördük ki bu sözünü tutmuş. Binanın Esnaf Odalarımıza verilmesinde Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın önemli bir gayreti ve fedakârlığı oldu. Yine Ak Parti MKYK üyesi Sayın Metin Bulut’un da önemli katkıları oldu. Bu binada birbirinden değerli, birbirinden kıymetli Oda Başkanlarımız hizmet verecek. Turan Başkanımızın da ifade ettiği gibi bizler,  birlik ve beraberlik içerisinde ortak hareket ediyoruz. Her konuda bir araya geliyoruz. Bu birlik ve beraberlikle çözemeyeceğimiz bir problem yoktur.”

Başkan Alan, ikinci olarak Elazığ Fırıncılar Unlu İmalatçılar ve Gıda Satıcıları Esnaf Odası Başkanı İlhan Yıldız’ı ziyaret etti.
Odaların bir arada olmasından güç ve kuvvet doğduğunu ve bunun, şehre ve üyelere hizmet olarak yansıdığını ifade eden Başkan Yıldız, binanın kendilerine tahsis edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Alan’ın sonraki durağı ise Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası oldu.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın dün olduğu gibi bugün de yanlarında olduğunu ve kendilerini sahipsiz bırakmadığını ifade eden Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, 1953 yılında kurulan esnaf odalarının bugüne kadar sabit bir mekanı olmadığını ve dağınık halde bulunduklarını, Birlik Başkanı Turan Kurnaz öncülüğünde, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın katkı ve destekleriyle bütün odalara bina kazandırıldığını dile getirdi.
 Binalarının üzerinde yazan Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkalığı tabelasının kendilerine büyük mutluluk verdiğine dikkat çeken Başkan Türkoğlu; “ İdris Başkanımızın şehrimiz için yaptığı mücadeleye şahidiz ve bundan dolayı kendisini kalben seviyoruz.  Rabbim kendisinin yar ve yardımcın olsun. Ziyaretleri için şahsım ve odam adına kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.
Böylesine prestijli bir  mekânı Elazığ’a kazdırdıkları için oda başkanlarını tebrik edip başarılarının devamını dileyen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  “Yeni yeriniz hayırlı uğurlu olsun. Ben, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak her zaman sizlerin yanınızdayım. Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğim.” Dedi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın bir sonraki ziyaret durağı ise Elazığ Elektronikçiler, Saatçiler ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut oldu.
Kendilerinin tüm odalar olarak böylesine güzel bir binada hizmet vermelerini sağlayan birlik başkanı ile Elazığ Belediye Başkanına teşekkür eden Başkan Havabulut, karşılıklı diyalog ve ikili ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

Odalar ve diğer STK’lar ile birlikte güçlü ve birlikte var olduklarını ifade eden Başkan Alan, “Neticede hepimiz esnafları temsil etmek için Elazığ’dayız.  Bizim mücadelemiz Elazığ için, Elazığ’ı kalkındırmak için. Bir elin nesi var, iki elin sesi var.  Demek birlikte hareket edilince  böylesine prestijli bir bina kazandırılabiliyor. Demek ki isteyince oluyormuş ben tekrar başkanımı tebrik ediyorum kabullerinden dolayı da teşekkür ediyorum.
 Başkan Alan’ın oda ziyaretlerindeki bir sonraki durağı ise Elazığ Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Cebrail Top oldu. 
 Oda olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasıyla kardeş kuruluş olduklarını ifade eden Elazığ Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Cebrail Top, “Bizlerin söyleyemedikleri sizler açık yüreklilik ve cesaretle dile getiriyorsunuz. Bu konuda geçmişte ciddi çıkışlarınız olmuştu. Bu dönem tekrar Allah nasip etti. Büyük bir destekle seçilerek yeniden başkanlığa seçildiniz. Önümüzde yerel seçimler var. Bizlerin,  seçilecek Belediye Başkanından Gıda ve Toptancılar Sitesinin yapılması konusunda talebimiz var.  Zira ülkenin birçok şehrimizde olan Gıda Toptancılar Sitesi ilimizde yok.  Şehrin her noktasındaki her sorununa parmak bastığınız ve çözümler bulduğunuz için sizler teşekkür ediyoruz” dedi.
Kendilerinin 14 Mayıs 2023 seçimlerinde siyasilere yönelik 13 maddelik manifesto verdikleri gibi yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adaylarına da Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası adına şehrin beklentilerine yönelik talep dosyası sunacaklarını ve bunlar arasında tüm meslek guruplarında olduğu gibi özellikle Gıda Toptancıları sitesinin de yer aldığını ifade eden Başkan Alan, “Belediye başkan adaylarımız odamızı ziyaret ediyorlar.  Cebrail Başkanımızın bu talepte bulunması ve bizlerin de zaten bu eksikliğini Belediye başkan adaylarımıza sunacağımız dosyada yer alıyor olması da  gösteriyor ki sorunları ve ortak problemleri biliyoruz. Sizlerin alacağı kararda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak her zaman yanınızdayım. Bundan hiçbir şüpheniz, hiçbir tereddüttünüz olmasın” 
Başkan Alan’ın Oda ziyaretleri kapsamında son durağı ise Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak oldu.
Yakın zamana kadar kendilerine ait bir binanın olmadığını, Turan Kurnaz başkanın girişimleri, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu’nun desteğiyle güzel bir binaya kavuştuklarını ifade eden Başkan Albayrak,  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan’a her zaman destek verdiklerini budan sonra da desteklerinin artarak devam edeceğini, birlik ve beraberlik içinde yol yürüyeceklerini söyledi.
Esnaf Odalarına böylesine nezih bir mekânın kazandırılmasında yoğun emek gösteren ve talep etmesini bilen Turan Kurnaz başkan ile bu binanın Odalarımıza tahsisini gerçekleştiren Belediye Başkanı Şahin Şerifoğuları’na teşekkür eden Başkan Alan, “Allah daha iyi yerleri size nasip etsin. Daha güzel ortamlarda oturmayı sizlere nasip etsin.” Dedi.
Başkan Alan’ın üye,  STK ve Esnaf Oda ziyaretlerine devam edecek.