GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2023 14:51

Bahçeci: 'Zorunlu Emeklilik Son Buldu'

HAK-İŞ Konfederasyonu İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci, geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçilerin zorunlu emekli edilmesine ilişkin uygulamanın kaldırıldığını ifade etti.

Bahçeci: 'Zorunlu Emeklilik Son Buldu'

Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile 30 Kasım 2022 tarihinde görüşerek 696 sayılı KHK ile kadrolu işçi statüsünde çalışanları gelir kaybına uğratan zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması talebini ilettiğini dile getiren Başkan Bahçeci, şunları söyledi:
“696 sayılı KHK ile çalışanları gelir kaybına uğratan zorunlu emeklilik sorunu, 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile çözüme kavuşturuldu.  Bu yasa ile kadrolu işçi statüsünde çalışan üyelerimiz kendileri istemediği sürece emekli edilemeyecek ve çalışmaya devam edeceklerdir. Çalışanlar arasında adaletsizliğe sebep olan zorunlu emekliliğin kaldırılması hususunda HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak yıllardır büyük bir mücadele verildi. 696 sayılı KHK’nın getirdiği adaletsiz uygulamalardan biri olduğunu her platformda dile getirdiğimiz ‘Zorunlu Emeklilik’ uygulamasının kaldırılması sevindirici bir gelişme olmuştur. Mücadelemiz sonuç vermiş, zorunlu emeklilik kaldırılmıştır. Üyelerimize ve tüm çalışanlara hayırlı olsun” dedi.

AdminAdmin