Tür­ki­ye’nin en önem­li se­çim­le­rin­den biri ola­rak gö­rü­len 2023 se­çim­le­ri için si­ya­se­tin en tem­po­lu geç­ti­ği il­le­rin ba­şın­da Ela­zığ ge­li­yor. Şeh­rin yıl­lar­dır talep et­ti­ği aday pro­fil­le­ri de yine bu seçim dö­ne­min­de sa­ha­ya inmiş du­rum­da. Özel­lik­le yıl­lar­dır şeh­rin açık ve net bir şe­kil­de aday ol­ma­sı­nı is­te­di­ği şeh­ri­mi­zin ba­şa­rı­lı iş in­san­la­rın­dan biri olan Prof. Dr. Ya­se­min Açık, ba­ğım­sız aday­lı­ğı­nı açık­la­ma­sın­dan kısa bir süre sonra sa­ha­ya indi.

ELA­ZIĞ’DAN “AÇIK” DES­TEK
Daha şim­di­den güçlü bir aday pro­fi­li­ni net bir şe­kil­de or­ta­ya koyan Ba­ğım­sız Mil­let­ve­ki­li Adayı Prof. Dr. Ya­se­min Açık, Ela­zığ’da açık ve net bir des­tek­le kar­şı­laş­mış du­rum­da. Sa­ha­ya in­me­si­nin ar­dın­dan daha şim­di­den ayak bas­ma­dık yer bı­rak­ma­yan Prof. Dr. Açık, adeta bir si­ya­set ve ne­za­ket dersi ve­rir­ken sa­ha­dan ciddi bir kar­şı­lık gö­rü­yor. Kısa bir seçim dö­ne­mi ger­çe­ği­nin bi­lin­cin­de olan Ba­ğım­sız Mil­let­ve­ki­li Adayı Prof. Dr. Açık, gö­re­ve ne kadar hazır ol­du­ğu­nu da şim­di­den gös­ter­miş du­rum­da.

YENİ BİR DÖNEM BAŞ­LI­YOR
Ela­zığ’da yeni bir dönem baş­la­ta­cak­la­rı­nı ve şeh­rin hak et­ti­ği nok­ta­ya gel­me­si için ça­lı­şa­cak­la­rı­nı açık­la­yan Ba­ğım­sız Mil­let­ve­ki­li Adayı Prof. Dr. Ya­se­min Açık, bu ka­ra­rın ar­ka­sın­da Ela­zığ­lı­la­ra duy­du­ğu gü­ve­nin ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek: “Bugün, siz­le­re ve şeh­ri­mi­ze hiz­met­te yeni bir dö­ne­mi yine siz­le­rin des­te­ği ve şe­ha­det­le­ri ile baş­la­tı­yo­ruz. Bugün, dün­den çok daha fazla des­te­ği­ni­ze ih­ti­ya­cı­mız var. Bugün iti­ba­riy­le Ela­zığ Ba­ğım­sız Mil­let­ve­ki­li Aday­lı­ğı baş­vu­ru­su­nu yap­mış bu­lun­mak­ta­yım. Bu ka­ra­rı­mı­zın ar­ka­sın­da tüm hem­şeh­ri­le­ri­mi­ze duy­du­ğum güven var. Bu ka­rar­la­rı­mı­zın ar­ka­sın­da siz var­sı­nız, şeh­rin ortak aklı ve vic­da­nı var” açık­la­ma­sıy­la aday­lı­ğı­nı du­yur­muş­tu.

BA­ŞA­RI EKİP İŞİDİR
Si­ya­se­tin en önem­li alt baş­lık­la­rın­dan olan “ile­ti­şim yö­ne­ti­mi” sü­re­ci­ni ve yıl­lar­dır Ela­zığ’da özel­lik­le ik­ti­dar ta­ra­fın­dan or­ta­ya ko­nu­la­ma­yan ka­mu­oyu oluş­tur­ma pro­fes­yo­nel­li­ği­ni sa­ha­ya in­di­ği ilk anda or­ta­ya koyan Prof. Dr. Açık, ba­şa­rı­nın bir ekip işi ol­du­ğu­nu sa­de­ce Ela­zığ’a değil tüm ül­ke­ye gös­te­re­rek, gö­re­ve hazır, Ela­zığ’ı, Ela­zığ’ın so­run­la­rı­nı ve çözüm öne­ri­le­ri­ni, şeh­rin en kıl­cal di­na­mik ve me­ka­niz­ma­la­rı­na bilen eki­biy­le şehre umut olu­yor.

VEKİL DEĞİL BAKAN PROFİLİ
Ela­zığ’ın Ba­ğım­sız Mil­let­ve­ki­li Adayı olan Prof. Dr. Ya­se­min açık geç­miş­te ba­ğım­sız ola­rak se­çi­len ve şehre büyük hiz­met­ler ka­zan­dı­ran isim­le­rin ara­sı­na kendi adını altın harf­ler­le yaz­dı­ra­bi­lecek bir po­tan­si­ye­li ol­du­ğu­nu ilk andan iti­ba­ren ka­mu­oyu­na is­pat­la­ya­rak şeh­rin has­ret ol­du­ğu vekil/bakan pro­fi­li­ni de net bir şe­kil­de kar­şı­lı­yor.

SİYA­SET­TE ALTIN ÇAĞ MI BAŞ­LI­YOR?
Şim­di­den ka­za­na­ca­ğı­na net bir gözle ba­kı­lan Mil­let­ve­ki­li Adayı Prof. Dr. Ya­se­min Açık’ın geç­miş­te şehir için or­ta­ya koy­du­ğu öz­ve­ri, şeh­rin is­tih­dam, ya­tı­rım ve ge­li­şi­mi­ne sağ­la­dı­ğı katkı Ela­zığ’ın en ücra kö­şe­le­rin­de bile ko­nu­şu­lur­ken or­ta­ya ko­nu­lan ça­lış­ma­la­rın yakın bir za­man­da si­ya­se­te de ta­şı­na­ca­ğı ger­çe­ği şehir in­sa­nı­na umut olu­yor.

SKM AÇI­LI­YOR
Ela­zığ’dan Ba­ğım­sız Mil­let­ve­ki­li olan Prof. Dr. Ya­se­min Açık’ın seçim ça­lış­ma­la­rı­nı yü­rü­te­ce­ği Seçim Ko­or­di­nas­yon Mer­ke­zi’nin (SKM) yeri de belli oldu. 16 Nisan Pazar günü saat 14.00’te Ata­şe­hir Ma­hal­le­si Ulu­bey Bul­va­rı üze­rin­de (TOFAŞ Kav­şa­ğı, Mig­ros kar­şı­sı) "Güçlü Bir Ela­zığ için Bir­lik­te Ba­şa­ra­ca­ğız" slo­ga­nıy­la dü­zen­le­necek olan açı­lı­şa yoğun bir ka­tı­lım bek­le­ni­yor.