Avcıl’ın konu ile alakalı açıklamaların satır başlıkları şöyle;“Malumunuz Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında devlet 750 bin lira hibe, 750 bin lira da 2 yıl geri ödemesiz toplamda 10 yıl faizsiz kredi desteği sunarak vatandaşın evinin yerinde yapılmasını komşularından ve sevdiklerinden uzak kalmamasını destekliyor. Bu kapsamda  Elazığ’da Çevre, Şehircilikten alınan en son verilerimize göre Elazığ'da proje için 2 bin 851'i konut, 310'u ticari yapı olmak üzere 3 bin 161 başvuru yapılmış Başvuruların tamamı onaylanmış ve hak sahiplerinden 55'i, geçici müteahhitlik belgesi almıştır.. Buraya kadar herşey normal peki ilimizde Bakanlığın bu projesinin Elazığ’da uygulanabilir olup olmadığını biliyorlar mı? Bence bu proje ilimizde birtakım sıkıntılar doğuracak gibi. Mahalle muhtarlarımız ile istişarelerde bulunuyoruz çoğu mahallelerimizde bu projenin olabilirliği konusu hemen hemen umutsuz vaka diyebilirim. Bazı mahallelerde bu sorun gündeme gelse de ne derece ilerlemenin sağlanacağı da muamma.

VATANDAŞIN DURUMU EL VERMİYOR

Yeni yasa da %51 çoğunluk deniliyor ama dezavantajları da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Hemen hemen her gün ortalama 10 üzerinde vatandaş beni arayıp durumu anlatıyor bizlerde elimizden geleni yapıp vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşların muzdarip olduğu konunun başında aynı binada tüm sakinlerin aynı maddi duruma sahip olamayışlarıdır kimi emekli, kimin durumunun gerçekten elvermediği gelen şikâyetler arasında.

VATANDAŞTA MÜTEAHİTLERDE KAZANIR ‘’ELAZIĞ KAZANIR”

Örneğin geçenlerde bir vatandaş hibeden ve faizsiz kredi desteğinden yararlanmak için en fazla 5 kat ve 15 daire yapılabiliyor.  Bizim şuan mevcut apartmanımız 6 kat ve 17 dairemiz var. Şimdi biz bunu yapamazsak 2 daire sahibi mağdur olacak. Elazığ Belediyesi’nin bize verdiği imar planı 8 kat emsal 2.40 üzerinden bize ruhsat veriyor.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bunu kabul etmiyor. Vatandaş olarak mağduruz.  Belediyenin vermiş olduğu ruhsat üzerinden evimizi yapmamıza izin verip kredi ve hibeden yararlanmak istiyoruz” diyor. Konu siyasiler, mağdurlar ve idareciler tarafından uygun bir şekilde sunulursa bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Tabiki yerelde bu durum Elazığ Belediyesine ’de yansımakta gereken yapılır ise vatandaş yerinde dönüşüm projesini destekleyip müracaatını yapar böylelikle vatandaşta, müteahhitlerde kazanır ELAZIĞ KAZANIR” dedi.