Gönül verdiği siyasette Elazığlılara hizmet etmeyi düşündüğünü belirten Ali Özcan, 17 yaşından itibaren sol siyasetin içerisinde olduğunu vurgulayarak: “Ben 17 yaşından itibaren sol siyasetin içerisindeyim. Siyasetçiyim, iş adamıyım ve ömrüm sağ iktidarların karşısında iş adamı mücadelesini devam ettirmekle geçmiştir. Örneği olmayan bir mücadeledir bu. Ama çok şükür ayaktayım. Sorunlarım yok, sıkıntılarım yok iş hayatımda. Hiç kimsenin ne siyasette ne ticarette eline eteğine yapışarak ne koltuk ne de para elde etmedim.” dedi.
Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile hiçbir problemi olmadığını belirterek, altılı masanın ve HDP’nin de Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini söyledi. Özcan, 2023 seçimini kazanacaklarının altını çizdi.

Özcan: “Benim Sayın Genel Başkanımızla hiçbir sıkıntım yok. Ona saygı duyuyorum. Ve sayın genel başkanım alternatif olarak en şanslı cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olduğunda ona göre verileceğini biliyorum. Altılı masa ona göre verilecek. HDP’de ona destek verecek. Sol gruplar ve sol partililerle bir ittifak olarak destek verecek ve biz 2023 tarihi ister nisan ister mayıs isterse haziran olsun bizim için önemli değil. Biz bu seçimi kazanacağız. Demokrasi isteyen, özgürlük isteyen, insan haklarına, doğaya saygılı ve ayrımcı olmayan zihniyet kim ise bu seçimde oyunu 6’lı masanın belirleyeceği ki en şanslısı bizim genel başkamızdır. Biz bu seçimi kazanacağız.” dedi.

“ÖNÜMÜ KESMESİNLER ÖN SEÇİM İSTİYORUM”

Milletvekili adaylığında tercihinin Elazığ olduğunu ifade eden Ali Özcan, Elazığ’da yarım kalmış bir hesabının olduğunu sözlerine ekleyerek: “Şimdi ısrar ediyorum bire yazamıyorlar ön seçim yapmıyorlar peki kardeşim ben ne yapacağım, hizmet etmeyeceksem ne yapacağım. Önümü kesmesinler ön seçim istiyorum. Sandık kurulsun istiyorum, kurun sandığı beşinci olayım altıncı olayım. Demokratik bir seçim istiyoruz herkesin katılımıyla, herkesin katkısıyla, herkesin özgür iradesiyle belirleyeceğiniz arkadaş kimse onun arkasında duralım.” ifadelerini kaydetti.

“BENİ BAĞIMSIZ ADAY OLMAK ZORUNDA BIRAKMASINLAR”

Hizmetin siyasetle yapıldığını söyleyen Özcan, Önümü kesmesinler çağrısında bulundu.

Özcan: “Ben bir kere yola çıktım, beni bağımsız aday olmak zorunda bırakmasınlar” diyerek, “Ben bir kere yola çıkmışım fren tutmuyor napayım. Beni bağımsız aday olma mecburiyetinde bırakmasınlar. Ön seçim olmadığı takdirde ben Elazığ’da kazanayım kaybedeyim bağımsız aday olurum. Buradan mesaj gönderiyorum en kısa zamanda bu ayın yirmi altısında toplanacak parti toplantısında, parti tüzüğümüzde emrettiği gibi kırk ilde ön seçim yapma mecburiyetleri vardır. Bir tanesi de Elazığ olsun” ifadelerini kullandı.