24 Ocak depremi sonrasında yoğun bir nüfus artışı ile birlikte Galericiler Sitesindeki esnafların talepleri gereği Adalet Bakanlığı’na resmi başvuru yaparak bu bölgede noter açılması taleplerini ilettiklerini ifade eden Başkan Alan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Üyelerimiz, hemşerilerimiz ve özellikle de  Oto Galericiler Sitesi’ndeki esnaflarımızın taleplerini karşılamak amacıyla Güneykent Mahallesine noter açılması ile ilgili Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak  Adalet Bakanlığı’na resmi yazıyla geçtiğimiz aylarda  müracaatımızı yaptık. Bu müracaatımız sonrası konunun takibi amacıyla Ak Parti Milletvekilimiz Prof. Dr. Erol Keleş ile Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nı bilgilendirdik. Süreç içerisinde Milletvekilimiz Prof. Dr. Erol Keleş, konu ile ilgili çalışmalarını, yaptıkları görüşmeleri ve aldıkları mesafeleri, bizleri sık sık arayarak bilgilendirdi. Gerçekleştirdiğimiz bu ortak çalışmanın sonucu ilimizde 6. Noterin Güneykent Mahallesi'nde açılması kararı Adalet Bakanlığınca onaylandı.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızın resmi talebini titizlikle takip ederek sonuçlanmasını sağlayan Ak Parti Milletvekilimiz Sn. Prof. Dr. Erol Keleş’e,  Ak Parti Milletvekillerimiz Sn. Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı’ya,    Elazığ Belediye Başkanı Sn. Şahin Şerifoğulları’na, Ak Parti İl Başkanı Sn. Şerafettin Yıldırım’a ile Odamızın talebine gösterdikleri yakın ilgi, duyarlılık ve destekleri için Adalet Bakanımız Sn. Yılmaz Tunç ve Adalet Bakan Yardımcısı Sn. Ramazan Can’a teşekkür ediyorum. 
6. Noter, ilimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun.”

SAVUNMA SANAYİ YATIRIMLARI GELİYOR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, savunma sanayi alanında yatırımları olan dev şirketlerin ilimize yatırım yapacakları müjdesini verdi.

Bu kapsamda HAVELSAN Elazığ’da “Yazılım Kampüsleri” TÜYAR'ın “İleri Teknoloji Çip Paketleme,   STM'nin ise  Duvar Arkası Radar Üretim Tesisleri”ne ev sahipliği yapacağını ifade eden Başkan Alan, bu projelerin hayata geçmesi talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Elazığ’a savunma sanayi yatırımlarını çekmek amacıyla 9 Mayıs 2023 tarihinde Elazığ Ticaret Odası Başkanlığında dönemin Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Av. Şuay Alpay ile ilimiz yöneticilerin katıldığı “Savunma Sanayii Elazığ İl Buluşması”  gerçekleştirdiklerini ve toplantıda ASELSAN, TAİ,  TUSAŞ,  HAVELSAN ve Savunma sanayi alanında yatırımcı kuruluş olan özel sektör firmalarının ilimize yatırım yapmalarını talep ettiklerini ifade eden Başkan Alan, açıklamasını şöyle sürdürdü.

“24 Ocak 2020 ve Şubat 2023 depremlerini yaşayan ilimizin yeniden ayağa kalkması, yatırım, istihdam ve üretimin artmasıyla ekonomik olarak güçlenmesi adına geçtiğimiz Mayıs ayında Savunma Sanayi Başkan ve kurmaylarıyla yaptığımız görüşmelerin semeresini şehir olarak almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Taleplerimiz gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan savunma sanayi yatırım hamlesi ile ilimiz savunma sanayi alanında da önemli bir merkez haline gelecektir. Bu kapsamda, HAVELSAN Elazığ’da “yazılım kampüsleri” oluşturacak, TÜYAR,  “ileri Teknoloji Çip Paketleme sistemi” kuracak,  STM ise “Duvar Arkası Radar üretim tesislerini” hayata geçirecek. Son yıllarda en çok rağbet gören ve pazar sorunu olmayan savunma sanayi yatırımlarının ilimizde faaliyete geçmesiyle ilimiz stratejik ve milli savunma sistemlerine katkı sunmanın ve önemli üretimler gerçekleştirecek olmanın onur ve gururunu yaşayacaktır.”

ŞEHİRDE EKOSİSTEM OLUŞTURUR

Ulusal basın- yayın kuruluşlarına  açıklama yaparak 2020'de yaşadığı büyük depremin ardından, 6 Şubat depreminde bir kez daha sarsılan Elazığ’da savunma sanayi yatırımlarının adresi olması ve HAVELSAN’ın yazılım kampüsleri,  TÜYAR'ın ileri teknoloji çip paketleme ile STM'nin Duvar Arkası Radar üretim tesislerine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, "Savunma sanayi yatırımlarını ilimiz ekonomisi için son derece önemli buluyoruz. Bu yatırımlar için Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapıldı. Bundan sonraki sürecin de yakın takipçisi olacağız. Biz buna sadece bir yatırım olarak bakmıyoruz. Yaratacağı ekosistemi önemli buluyoruz. Çünkü bu alanda bir üretim kültürü oluşacak, bu da beraberinde şehrimize yeni yatırımları getirecektir" değerlendirmesinde bulundu.”