GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-08-2022 19:16

Aksaray Mahallesi’ndeki Belediye Çalışmaları Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi, şehir içi ulaşımını daha konforlu duruma getirmek için yeni yollar açıp asfalt ve onarımlarım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Aksaray Mahallesi’ndeki Belediye Çalışmaları Devam Ediyor

Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığı Güney Çevre Yolu Aksaray Mahallesi’nde 1100 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli olacak olan yeni bağlantı yolunun yapım çalışmaları devam ediyor. Belediyeye bağlı ekipler, Aksaray Mahallesi’ni şehir merkezine ve çevre yoluna bağlayan yolda yol güzergâh üzerinde nebati alım çalışmalarının ardından PMT ve asfalt serimine geçecek. Asfalt seriminin tamamlanmasıyla birlikte yol vatandaşların hizmetine hazır duruma getirilecek. Öte yandan Güney Çevre Yolu Aksaray Mahallesi bağlantı noktasında bulunan Şorşor Deresi üzerinde yapımı devam eden köprü büyük bir oranda tamamladı. Yapımı devam eden köprü kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

Aksaray Mahallesi’nde modern şekilde inşa edilen köprü ve yeni bağlantı yolu çalışmaları tamamlandıktan sonra vatandaşlar daha güvenli bir yoldan geliş, gidişini sağlayacak.

MUHTAR BAL: "YAPILAN BULVAR MAHALLEMİZE DEĞER KATACAK"

Aksaray Mahallesi’nin bir probleminin daha çözüme kavuşacağını söyleyen Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal, "Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'na mahallemizin şehir merkezine ve çevre yoluna bağlanabilmesi adına bulvarımızı açmak istediğimizi söylemiştik. Belediyemiz tarafından geçtiğimiz yıl ilk etabı tamamlandı. Çalışmaların yarım kalma sebebi ise Şorşor Deresi üzerinden geçen bir köprümüz var. Bu köprünün yapımını Devlet Su İşleri'nin yapası gerekiyordu. Şorşor Deresi'nin ihalesi yapılmıştı. O ihaleyle beraber köprünün yapılmasını beklerken ihale iptal oldu ve köprüde yapılamadı. Bu durumu Şahin Başkanımıza tekrar ilettik. Yolu açabilmemiz için köprünün yapılması gerektiğini, şehir merkezi ve çevre yoluna bağlanabilmemiz için köprünün yapılması gerektiğini ilettik. Köprünün Devlet Su İşleri tarafından yapılması gerekirken Belediye Başkanımız talebimizi geri çevirmedi ve köprüyü belediye bütçesinden yaptı. Köprümüz artık bitmek üzere. Büyük bir oranda tamamlandı. Köprümüz kısa süre sonra teslim edilecek. Köprünün yapılması ile beraber 2. etap yapımı da başladı. İnşallah ekim sonunda veya kasım ayı içerisinde bulvarımız hizmete sunulacak. Bulvarın sağında ve solunda atıl olan alanlar bulvardan sonra değerli hale gelecektir. Yapılan bulvar mahallemize değer katacak." diye kaydetti.

MUHTAR BAL: "BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI'NA TEŞEKKÜR EDERİM"

Muhtar Bal, "Yollarımızın açılması ve mahallemizin şehir merkezine bağlanması için 2 tane köprünün yapılması gerekiyordu. Köprüleri normalde Devlet Demir Yolları'nın yapması gerekiyordu. Bu durumu da Şahin Başkanımıza ilettik.  Geçmiş dönemde Bakanımızın Elazığ'a geldiği dönemde Şahin Başkanımız bu durumu da Bakanımıza iletti. Bu köprünün mahallemiz için elzem olduğunu, mahallemizin kalkınabilmesi adına şehre bağlanabilmesi adına köprülerin yapılması gerektiğini iletmişti. Bu hizmetlerle beraber mahallemiz eski değerini kazanacaktır. Bulvarımızın ışıklandırılma ihalesi de yapıldı. Protokol yolu üzerinde yapılmış olan ışıklandırmanın aynısı da bulvarımız üzerinde yapılacaktır. Bizim isteklerimiz hiçbir zaman karşılıksız kalmıyor. Ben mahallem adına Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'na teşekkür ederim. " dedi.

Aksaray Mahallesi'ndeki Belediye Çalışmaları Devam Ediyor
 

Aksaray Mahallesi'ndeki Belediye Çalışmaları Devam Ediyor

 

Aksaray Mahallesi'ndeki Belediye Çalışmaları Devam Ediyor

 

 

Aksaray Mahallesi'ndeki Belediye Çalışmaları Devam Ediyor

AdminAdmin