Elazığ Belediyesi daha yeşil bir şehir hedefiyle şehrin her mahallesine yeni yaşam alanı kazandırıyor.

Elazığ Belediyesi, Akpınar Mahallesi’nde vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte keyifle vakit geçireceği Yeni Yaşam Alanı ve Rekreasyon Projesi’nin inşa çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.

Proje kapsamında Akpınar Mahallesi başta olmak üzere Sarayatik ve Çarşı Mahallelerini birbirine bağlayan ve kavşak bir noktada bulunan alanda süs havuzu, bisiklet yolu, EPDM yürüyüş yolu ve oyun alanlarının yapımı tamamlandı. Gösterilerin sergileneceği mini amfitiyatro alanı oluşturuldu. Kafeterya binasının kaba inşaatının tamamlanması ile yeni yaşam alanında çalışmaların %60’ı tamamlandı.

Kent mobilyalarının montajının yapılması ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Akpınar, Sarayatik, Kültür ve Çarşı Mahalleleri sakinleriyle, vatandaşların rahatça kullanabileceği ve şehrimize nefes aldıracak yeni bir yatırım daha hayata geçmiş olacak.

VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Yapımı devam eden yeni yaşam alanının mahallelerine değer katacağını ifade eden vatandaşlar ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

AKPINAR MAHALLESİ YENİ YAŞAM ALANI VE REKREASYON PROJESİ BÜNYESİNDE NELER VAR?

Şehir insanına nefes aldıracak ve merkezde yaşayan vatandaşların yeni buluşma noktası olacak yaşam alanı bünyesinde; amfitiyatro, yürüyüş ve bisiklet yolları, kafeterya, kaskat havuzlar, kameriyeler, çocuk oyun grupları, fitness alanları ve pergoleler ile oturma alanları yer alacak.