Millet İttifakını oluşturan taraflara bakınca buradaki asıl gaye ve amacın ülkeye hizmet değil Erdoğan’ı düşürmek olduğu çok net bir şekilde görülüyor.

İki taraf için de zor ve kıl payı kazanılıp kaybedileceği bir seçim ülkeyi bekliyor.

Ak Parti’nin bu süreçte atacağı en önemli ve doğru adım, listelerini büyük oranda yenilemesi ve yeni yüz ve isimlerle kamuoyu önüne çıkması.

İlimizde milletvekili aday adayları listesine bakıldığında yeni ve genç yüzlerin olduğunu görüyoruz. Bu özelikleriyle öne çıkan isimlerden biri de geçmişte Elazığ Belediyesinde değişik birimlerde müdürlük görevlerinde bulunmuş,  TBMM’de merhum Hamza Yanılmaz’ın milletvekilliği danışmanlığı yapmış Yüksek Makina Mühendisi Mehmet Şahin Duman.

Teknik eleman olması dolayısıyla çözüm odaklı çalışan, süreçleri iyi takip edip sonuçlandırmadaki gayretiyle  öne çıkan Duman, gençliği, enerjisi ve birikimi yanında Ankara bürokrasisini ve işleyişini çok iyi bilenbir isim olarak da öne çıkıyor.

Önemli ve kilit noktalardaki görevlerine rağmen bugüne kadar hakkında hiçbir olumsuz kanaat ve değerlendirme yapılmayan, bulunduğu her bir makamda en iyi hizmeti vermekle birlikte ismi herhangi bir olumsuzlukla  anılmayan Mehmet Şahin Duman, 14 Mayıs seçimlerinde halkın yeni ve başarılı bir yüzü olarak Ak Parti’nin başarılı sonuçlar almasına da önemli katkı sağlayacak bir isim.

Teknik ve idarecilik yönüyle birlikte sosyal ve cemiyetçilik yönü ile de öne çıkan Duman, ilimizde önemli çalışmalar yapan İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Genel Başkanlığı, Memursen'e bağlı Bembirsen sendikasının Elazığ başkanlığını, TEKDER İl Başkanlığı ile Makina Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerinde önemli çalışmalar yürütmüş bir isim. 

Bu görevleriyle birlikte araştırmacı yazar kimliğiyle özellikle ülkenin yakın tarihine ve ışık tutan olayların incelendiği 5 kitabın yazarı olan Duman, ilimizi ve halkımızı Ankara’da en iyi temsil ederek şehre her alanda hizmetleri getirebilecek özgüven ve tecrübeye sahip bir isim olarak öne çıkıyor. 

Ak Parti, halkta karşılığı olan, projeci kişiliği, tecrübesi ve donanımlı isimlerle seçmenin karşısına çıkmak istiyorsa bu isimlerden biri de Mehmet Şahin Duman olmalı.