TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

Ziyaretleri kapsamında Cevdet Yılmaz, Bingöllüler Buluşması Programına da katıldı.

Yılmaz'a Milli Savunma Bakan Yardımcısı Av. Şuay Alpay, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Milletvekili Adayları, eşlik etti.

YILDIRIM: “BU ZAMAN DİLİMİ DOLU DOLU GEÇİRİLMELİ”

Bingöllüler Buluşması Programında konuşan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, vatandaşlardan destek istedi. Yıldırım, “Bu seçim arefesinde çok zorlu süreçten geçtiğimizi bunu 14 Mayıs akşamı sizlerle beraber en güçlü bir şekilde sahada çalışarak yüzümüzü ak etmek istiyoruz. Sizlerin ve bizlerin gayretiyle 14 Mayıs akşamına kadar gece gündüz durmadan Cumhurbaşkanımızı büyük bir oyla tekrar Cumhurbaşkanı seçecek ve Cumhur İttifakı ile birlikte de Meclisteki büyük çoğunluğumuzu sağlayacağız ama dua ve temenni yetmez gerçekten herkesin dakikası bile kıymetli olan bu zaman dilimini dolu dolu geçirmesini arzu ediyorum” dedi.

YILMAZ: “KARŞIMIZDA GERİYE DÖNELİM ESKİ TÜRKİYE’YE DÖNELİM DİYEN BİR EKİP VAR”

Cevdet Yılmaz ise Türkiye yüzyılı vurgusu yaparak muhalefeti eleştirdi. Yılmaz, “Elazığ’ın kaderi bütün kişilerin kaderinin üstündedir, ülkemizin kaderi bütün kişisel hesapların üstündedir bunu böyle görmemiz lazım. Bir yanda ülkemizin yeni bir yüz yıla hazırlayan bir lider var, bir vizyonu var, yapmak istedikleri var, 20 yılda yaptıkları ve yapacakları var. Türkiye Yüzyılı diyoruz bir taraftan bu Türkiye Yüzyılını kuracak bir ekip var diğer taraftan karşımızda geriye dönelim eski Türkiye’ye dönelim diyen bir ekip var ve bakıyorsunuz bu ekipte tek bir konuda anlaşıyorlar anlaştıkları konu Tayyip Erdoğan gitsin ne olursa olsun. 14 Mayıs’ta Elazığ için, Bingöl için Türkiye ve ülkemiz için en hayırlı neticenin çıkacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakı’na en güçlü desteği vereceğinize inanıyorum” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz  ve beraberindekiler daha sonra  çarşı merkezde  ve Yazıkonak'ta  esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

YILMAZ: “ELAZIĞ VE BİNGÖL İLLERİMİZ EN YÜKSEK ORANDA CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEK VEREN İLLER OLACAKTIR”

Ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Cevdet Yılmaz, 14 Mayıs seçiminin önemine vurgu yaparak Elâzığ’ın seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih edeceğini söyledi. Yılmaz, “Türkiye Yüzyılı diyoruz, Türkiye Yüzyılı’nı tercih edenlerle Türkiye’yi eski Türkiye’ye çevirmeye çalışanların oylanacağı bir seçim olacak bir tarafta tecrübeli, dirayetli, güçlü bir lider olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı var bir tarafta ise birbirine benzemez partilerin olduğu vatandaşlara hesapsız, kitapsız, plansız, programsız vaatlerin ortaya konulduğu bir Millet İttfakı var. Bu iki ittifak arasında Cumhur İttifak’ını ve Cumhurbaşkanımızı tercih edecektir diye yürekten inanıyoruz. Hele Elazığ ve Bingöl illerimiz burada Türkiye’de en yüksek oranda Cumhurbaşkanımıza Cumhur İttifakı’na ve AK Parti’ye destek veren iller olacaktır diye inanıyorum ben, sahada da bunu gördüm” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “ELAZIĞ’IMIZ ÜLKEMİZİN ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE EN GÜÇLÜ DESTEĞİ VERECEKTİR”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, “14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı diye ifade ettiğimiz ülkemizin ve milletimizin önümüzdeki asrına dair hayallerini ve hedeflerini düşünerek sandığa gidecektir. Bugün geldiğimiz noktada kendi öz kaynaklarımız ile büyüyen bir ülkeyiz. Üreterek güçlenen bir ülkeyiz. Milletimiz, ülkemizin kaderini iç çekişmelere, istikrarsızlığa ve koalisyonlara teslim etmeyecektir.  Biz hemşehrilerimize güveniyoruz. Elazığ’ımız ülkemizin şahlanış dönemine en güçlü desteği verecektir. Elazığ, bir kez daha ‘Doğru Adımlarla, Doğru Adamla’ devam kararı alacaktır. İnşallah 14 Mayıs Seçimleri'nin ardından milletimizin desteğiyle daha güçlü yarınlar inşa edeceğiz.” dedi.

Öte yandan Ak Parti Elazığ Milletvekili adaylarının seçim çalışmaları kent genelinde sürüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında temaslarında devam eden AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, Fırat Üniversitesi’ni ziyaret ederek akademisyenler ve idari personelle bir araya geldi.

KELEŞ: “BU SEÇİM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN, MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNİN ÖTESİNE TAŞINMIŞ BİR SEÇİM”

Prof. Dr. Erol Keleş, Palu, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Keleş,  İlçelerde vatandaşların talep ve önerilerini dinledi, 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Keleş, “Bu seçim gerçekten çok önemli bir seçim. Aslında bütün seçimler önemli. Ama bu seçim Cumhurbaşkanlığı seçiminin, milletvekili seçiminin ötesine taşınmış bir seçim. 2000 yılından önce bir Türkiye, Amerika’nın önünde el pençe duran bir Türkiye, Avrupa’nın kapısını para için çalan, IMF’nın kapısını para için çalan bir Türkiye. Oradan şu anda 2023’ün bir Türkiye’si. Savunma sanayisiyle kendi kendine yeten bir Türkiye, İHA’larıyla, SİHA’larıyla, savaş uçaklarıyla, savaş gemileriyle, enerjisi konusunda kendi kendine yeten bir Türkiye. Doğalgaz bulamazsınız dediler, bunu yapamazsanız dediler. Geçen hafta doğalgazı denizden karaya ulaştırdık. Bir yıl boyunca da doğalgaz evlerde bedava olarak dağıtılacak. Bunlar kolay değil. 2 tane nükleer santral 2023 yılında bitmek üzere tamamlandı. Bu hafta başında Gabar’da günlük 100 bin varil petrol bulundu. Bunların hiçbiri kolay işler değil. Şimdi dünyanın gözü bizde. Çünkü bölgede lider konuma gelmiş bir Türkiye. Bölgeyi bırakın dünyada lider konuma gelmeye çalışan, bunun için emek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. O her zaman Hakk’ın ve haklının yanında oldu. Emeği nasıl verdiğini ben biliyorum. Bu yaşına kadar gecesini gündüzüne katıyor, belki günde bir, iki saat uyuyor, ne için? Vatanı için, bayrağı için. Biz O’nun yol arkadaşı olarak Allah nasip ederse biz de gecemizi gündüzümüze katacağız ve buradan söz veriyorum onun sırtını asla yere getirmeyeceğiz. Başhekimlik dönemimde özellikle hastane içinde çok ciddi emeklerin oldu arka planda şimdi ön plana geldik.  9 Haziran’da hastanemizin ihalesi yapılacak 150 yataklı 946 Milyon ödenekle çok kısa süre içerisinde Palu Kovancılar arasına yer şuanda bu buraya da 150 yataklı hastaneyi kazandıracağız, ben bunun takipçisi olacağım zaten bu iş benim işim. Rektörlük, YÖK bazında da gerekli işlemleri takip ederek buraya Meslek Yüksek Okulu kazandırmak içinde elimden gelen her şeyi yapacağım” şeklinde konuştu.

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, Sivrice yolu üzerinde bulunan iş yerlerini ziyaret etti, seçimlerde destek istedi.

AÇIKKAPI: “KARŞIMIZDA KRİTİK BİR SEÇİMDE FARKLI PROJELERLE BİR ARAYA GELMİŞ BİR YAPI VAR”

Elazığ merkezde esnaf ve vatandaş ziyaretleri yaparak seçim çalışmalarını sürdüren Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, muhalefete yüklendi. Açıkkapı, “Biz çok kritik bir seçime gideceğiz. Gerçekten çok geçmiş dönemlerde ülkemiz, coğrafyamız üzerinde gizli emelleri olanlar açıkça alenen millet ittfakı’na destek veriyorlar ve bu ittifaka destek veren maalesef Kandil, FETÖ, aşırı sol terör örgütleri var ve bunlar bugün aleni bir şekilde Kılıçdaroğlu’na ve onun diğer siyasi partilerin müdahil olan liderlerine destek veriyorlar. Cumhur İttifakı bir tarafta Millet İttifakı bir tarafta tabi bizler ülkenin birliğini, beraberliğini vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak adına bir mücadele veriyoruz bizden öncede mücadeleler verilmişti 21 yıldır bizler hem Recep Tayyip Erdoğan ve onun AK kadroları olarak hem de Cumhur İttifakı olarak bu mücadeleyi vermeye devam ediyoruz. Karşımızda kritik bir seçimde farklı projelerle bir araya gelmiş bir yapı var. Yani orada kendisine ben muhafazakarım diyen, ben milliyetçiyim diyen yapılarında CHP’nin veya asırlardır bu ülkeye kötülük yapmak isteyenlerin birer aparatı haline geldiklerini görüyoruz” dedi.

Elazığspor’un lig maçlarını oynayacağı yeni stadyumla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, “Stadın bitmiş olması, tabi böyle devasa bir stada kavuşmuş olmamız bizleri çok mutlu etti. Çünkü emeğimiz var, şehrimize vermiş olduğumuz bir söz vardı ve bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı seçim çalışmaları kapsamında  Şehit İlhanlar Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Daha sonra ilin  kanaat önderlerinden Molla Hayrettin’i ziyaret etti. Seçim çalışmaları kapsamında Palu, karakoçan ilçelerini ziyaret eden Nazırlı,  Palu ilçesinin kanaat önderlerinden Zülküf Efendi ile bir araya geldi. 

NAZIRLI: “ELAZIĞ CUMHURBAŞKANIMIZ İÇİN ÇOK ÖZEL BİR İL”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı sloganıyla başlattıkları yürüyüşün coşkulu bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Nazırlı, seçimlerde destek istedi. Nazırlı, “Artık yaptıklarımızı konuşmanın zamanı geldi Elazığ’da sahayı geziyoruz 4 hafta oldu. 4 haftadır ben sahaya çıktığımdan beri yapılan gelişmeler; Togg aracımız çıktı. Togg aracı sanki bir çeşme açılışı gibi artık o kadar normal hale geldi ki bu işler sanki bir çeşme ya da bir heykel açılışı gibi ya da Belediyenin sıradan bir faaliyeti gibi. Halbuki Togg dediğiniz proje Türkiye’nin hayali bir proje. Yine bakın seçime girdiğimizden bu ana TCG Anadolu Gemisi, milyon dolarlık bir proje. Dünyada hiçbir ülkenin elinde olmayan bir proje İHA’larımız, SİHA’ların inebildiği bir gemi bakın bunu artık sahada konuşmamız gerekiyor. Doğal gazımız yüzyılın hayaliç doğalgaz ne demek artık enerjide bağımsızlığı demek, Gabar’da petrol ne demek Türkiye’nin artık enerji de bağımsızlığı demek bugüne kadar Gabar’da petrol kuyularının tepesine teröristleri dikmişlerdi bugün kendi İHA’larımızla, SİHA’larımızla savunma sanayimizle oradaki teröristleri temizledik en son Cumhurbaşkanımız açıkladı 100 bin varil petrol çıkardık, bunu konuşmak zorundayız. Hastanelerimizi konuşmak zorundayız, Elazığ’da 5 yıldızlı otel konforunda hastanemiz var. Aşağı yukarı bütün ilçelerimizi geziyoruz her ilçemiz kendisine yetiyor artık yapmadıklarımızı değil yaptıklarımızı konuşmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız için çok özel bir il burası her zaman en yüksek derecede desteği vermiş bir il. Ancak seçimlerde Cumhurbaşkanına destek verip milletvekilliğinde destek vermemek Cumhurbaşkanımızı cezalandırmaktan başka hiçbir şey değildir o yüzden herkes şahsi kızgınlıklarını, eğer gençlerimizin geleceğini düşünüyorsak bugün şahsi meselelerimizi kenara koyup büyük Türkiye’ye bağımsız Türkiye’ye hep beraber odaklanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Hilalkent Mahallesi ve Malatya Caddesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve talepleri dinledi. AK Parti Gençlik Kolları üyeleriyle bir araya gelen Yanılmaz, Ataşehir Mahallesi’nde düzenlenen ev toplantısına katıldı.

YANILMAZ: “ELAZIĞ-MALATYA ARASINDAKİ DEMİRYOLU HATTININ ELEKTRİKLİ HALE GELMESİ KONUSUNDA DA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

AK Parti hükümetleri döneminde Elazığ’ın birçok hizmete kavuştuğunun altını çizen Yanılmaz, “Elazığ inşallah hızlı trenle buluşacak. Bu bir süreç ve biz bu sürecin takipçisi olacağız ve inşallah sonuçlandıracağız. Daha bismillah derken, yeni başlamışken Elazığ-Malatya arasındaki demiryolu hattının elektrikli hale gelmesi konusunda da çalışmalarımız olacağını buradan ilan etmek istiyorum. Bilindiği üzere söz konusu hattın elektrikli hale gelmesi için ihale yapıldı. Bu işin yaklaşık 600 Milyon TL’lik bir ihale bedeli var ve bu projenin yapımına da seçimlerden hemen sonra başlanacak. Elazığ-Malatya arasındaki ulaşım, taşıma, lojistik ve benzeri çalışmalar çok daha ucuza maliyeti düşük bir halde elektrikli olması hasebiyle çok daha sessiz ve daha hızlı şekilde yapılma imkanı elde edilmiş olacak. Ben bu projelerimizin her iki şehrimize de şimdiden hayırlı olmasını diliyor, projelerde emeği geçenlere ve ileriki süreçte emeği geçecek olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, seçim çalışmaları kapsamında özel bir hastaneyi ziyaret ederek sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Öz, hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öz daha sonra Kırmızı Montlular Gönüllük Hareketi, 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Elazığ Şubesi ve Baskilliler Derneği’ni ziyaret ederek yönetim kurulu ve üyeleri bir araya geldi, 14 Mayıs seçimlerinde destek istedi.

ÖZ: “ELAZIĞ’IMIZ İÇİN ÇOK GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ”

Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, 14 Mayıs seçimlerinin önemini anlatarak, “Bir tarafta Türkiye Yüzyılı hedefiyle daha güçlü bir Türkiye vadedenler var. Diğer tarafta soğan patates siyasetiyle ülkenin bugününe ve yarınlarına dair hiçbir vaatleri olmayanlar, sırtını terör örgütlerine dayayanlar, eski Türkiye'ye geri dönmek isteyenler var. Önümüzdeki seçimler ülkemiz ve milletimiz için bir kader seçimidir. Bir tarafta 21 yıldır bu ülkeye çok büyük hizmetler eden AK Parti, diğer tarafta sırtını PKK’ya dayayan, sırtını Kandil’e dayayan Millet İttifakı’yla karşı karşıyayız. İnanıyorum ki Elazığ’ımız bu kader seçiminde Cumhurbaşkanımızı ve onun yol arkadaşlarını yalnız bırakmayacaktır. Sizlerin desteğiyle, Elazığ’ımız için çok güzel hizmetlere imza atacağız. İnşallah 14 Mayıs’ta milletimizle beraber yeni bir zafere imza atacağız” dedi.

Ziyaretleri kapsamında Elazığ’ın manevi kanaat önderlerinden Abdulkadir Efendi’yi ziyaret eden Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, ziyaretlerinin son durağında ise nöbetçi eczaneler oldu.